Retroresan

The Warriors

Efter en liten avstickare förra månaden är Anders och Samson nu tillbaka med en ordentlig Retroresan-last och duon sitter länge och diskuterar fram och tillbaka om Rockstars speltolkning av kultfilmen The Warriors är något att ha, vilka outfits som är snyggast och vem som egentligen har huvudrollen i filmen och spelet.

Tyvärr föll Sagostunden bort i allt trassel som var att hitta inspelningsdagar och utgår därmed för denna månad. När vi återkommer till den i nästa avsnitt avhandlas det kapitel som var tilltänkt till detta avsnitt. Hoppas ni kan ha överseende med detta, och trevlig fredag!

Länk:

Hållplatserna i avsnittet:

00:15:22 – Lyssnarbrevssäcken öppnas
01:56:54 – Månadens spel: The Warriors
04:09:31 – Musikpaus
04:20:01 – Månadens lista: Checklista för film till spel och vice versa
05:31:28 – Nästa spel
05:36:31 – Outro


Hämta här

Kommentarer

 1. Lasselelle skriver:

  för övrigt filmen med ett av världens bästa intron!

 2. Philip skriver:

  Samson, du pratade i förra avsnittet om hur du nog aldrig kommer att vara ett fan av Kanye West som person pga riktigt jobbig snubbe men att det är en helt annan femma musikaliskt och Anders höll med.
  Axl Rose tycker jag är en jobbig snubbe även i det musikaliska med låtar som “One in a million” där han sjunger om “niggers & police” och “immigrants & faggots.” Eller i “It’s so easy” med den lagom käcka textraden “Turn around, bitch, I got a use for you, besides, you ain’t got nothing better to do, and I’m bored.”
  Vad har ni för tankar kring det? Att gilla en produkt med vetskapen om att upphovsmannen är sexistisk, rasistisk eller homofob? Och hur ändras det när produkten i sig speglar detta? Det är en sån grej jag själv reflekterat över ofta och vore intressant att höra vad ni tycker där.

 3. Fredrik skriver:

  Hej.
  Vill bara säga att jag blev varm i kroppen när jag märkte att Retroresan var tillbaka. Jag lyssnade då innan ni la av och försökte lyssna på era respektive poddradio men kemin fanns aldrig där, tyckte jag. Idag upptäckte jag till min glädje att ni har varit igång ett tag igen.
  Riktigt kul.
  Hälsningar
  Fredrik

 4. Joakim skriver:

  The Warriors är kanske en av tidernas snyggaste och coolaste filmer. Från introt till sluttexterna med Joe Walshs In The city är den helt lysande. The Riffs heter gänget, inte Ruffs. Och The Warriors ledare heter Cleon. ? Spelet är i mitt tycke en lysande tolkning av en fantastisk film.

 5. Per skriver:

  Hoppar in lite snabbt och tackar för ett mysigt avsnitt!
  Gör absolut inget att sagostunden inte är med =)
  Bättre att ni inte tar i för mycket, så kanske vi får mer avsnitt i framtiden =)

  Kram Per

 6. Louise skriver:

  Jag fattar verkligen inte grejen med filmen Friday! Vi var ett gäng som skulle titta på den efter att en av oss hade varit jätte peppad och bara hört bra kritik om den.
  Efter en massa bajs- och prutthumor och annat som kändes väldigt stereotypisk om svarta (och efter att en av oss hade somnat) så frågade jag de andra “är det någon här som tycker att den är bra?” och alla svarade i en kör “NEJ!”, så vi såg aldrig klart på den.
  Jag tror att Friday hade aldrig hade blivit så här uppskattad som den är om det hade varit en vit som hade skrivit/regisserat den. Då hade det nog klassad som en av de mest rasistiska filmerna ever!
  Eller så är det så enkelt att det är något som jag har missat eller att det inte är min smak av film. Anders, du får gärna förklara för mig vad som är grejen med Friday 🙂

  Fan vad glad jag blir av att ni ska spela Shadowrun! Jag är helt ny inom detta universum men ska försöka bli game master över ett penna och papper äventyr så detta spel ska jag hänga med på! Har spelat Shadowrun Returns som finns på steam och har för mig att jag har hört att snes spelet ska vara bättre.
  Kramkalas på er!!!

 7. Bob skriver:

  Bra avsnitt pöjka

 8. Bo skriver:

  Har också sökt till ett program för speldesign i Stockholm (prio 1 efter masterprogram i språkvetenskap)! Kanske samma? Håller tummarna för goda antagningsbesked.

 9. Ruben skriver:

  Herrar gentlemän, stoppa pressarna!
  Glöm alla tidigare spelförslag. Det blir nämligen inte bättre än såhär: Som säsongsfinal så spelar ni & McKorv de två peka-och-klicka-äventyrsspelen “Jönssonligan: Jakten på Mjölner”
  och “Jönssonligan går på djupet”. På detta följer självfallet en lång och matig diskussion om allt som rör filmerna.

  Varför detta? Jo, McKorv gillar Jönssonligan, Samson ogillar svensk film och Anders behöver spela fler färgglada äventyrsspel. Alla vinner!

  (Om idén låter dum så är det för att den skrivs i ett starkt sol-och-nostalgi-påverkat tillstånd. Jag skyller på Tveksamtpoddens avsnitt om “Lilla Jönssonligan och Cornflakeskuppen”).

  Puss och trevlig sommar.

 10. T4 Was Here skriver:

  Okay, godtar ursäkten Samson, men jag tänker kontra argumentera när du säger att ljudboks läsare inte gör röster. Med det klipp:
  https://www.youtube.com/watch?v=lfciW4cSUec (featuring Robert FUCKING Gustavson! Tro fan att det bli olika röster.)
  Fast vi kanske lyssnar på olika ljudböcker…

  Och eftersom in skipade sagostunden sist så vet jag inte om du har blivit tydligare med vem som talar.
  Plus det var ju bara en gång som jag minns att jag inte hängde med…

  (och jag tänker posta lite i taget så min laptop inte behöver stå på i en vecka, go natt)

  • T4 Was Here skriver:

   Och på tal om sånt man lyssnar på, så upptäckte jag att spöket lever!
   RETRONAUTS, 1up’s retro spel podcast som fick mej att söka på ordet retro i Itunes spelpod sektionen och hitta en vis Retroresa, kom visst tillbaka för ett par år(2013) sedan tack vare Kickstarter och sedan Patreon och jag missade det helt…
   Men hej, nice att båda mina favorit retro-spels-podar är tillbaka!

   Och shoutout till Transformers podcasten Moonbase 2(som jag har nämnt förr) för den har fyllt 400 avsnitt när ni spelar in nästa avsnitt.
   Inte illa för två britter plus gäster/vikarier som snackar skit om Transformers nyheter och andra nörd grejer.
   Grattis.

   Till sist i denna post, ett klipp från min favo spel nyheters pod som också ger sina avsnitt “roliga” namn som ni gjorde, där dom får lyssnar post om detta:
   https://www.youtube.com/watch?v=Ai7wJ3yt95o

   (go’natt nu ska jag kolla slutet på Flash!)

   • T4 Was Here skriver:

    Now kommer vi till den biten av mina posts som jag helst vill få upp läst.

    Så under Extrapod 2: Avatar the last airbender så sa Anders att man kunde rekommendera honom andra riktigt bra animerade serier.
    Jag hade tänkt att posta mina rekommendationer där efter min egen historia om Avatar men det skulle nog bli för mycket och det är större chans att folks läser vad jag skriver här.
    (Men jag ska gå tillbaka och skriva min Avatar historia en annan dag)

    Anyway, jag ska Försöka fatta mej kort.

    Först så har den serien som jag tycker NÄSTAN når Avatar’s höjder på hemmaplan och det är fransk-animen Wakfu av Ankama.(som Anna försöket tala om på Svamppod när hennes internet dog.)
    Och med Hemmaplan menar jag att det är om en ung pojke(Yugo) med stora krafter och ett öde som reser genom en fantasy värld med ett gäng vänner.
    Men det ända Wakfu gör bättre än Avatar är nog animationen och slut boss skurkarnas backstory.(Fire Lord Ozai dont got shit on Nox THE TIME WIZARD!)
    Och det blir väldigt franskt i bland, på gott och ont.
    Fast hela serien(som är ute) och dom tre OVA filmerna finns på Netflix så varför inte ge den en chans.

    Men Wakfu saknar helt en Zuko ärketype(om en inte dyker på i season 3 senare i år) så min andra rekommendation är Razer från Bruce Timm’s(ni vet vem det är, right?) dataanimerade Green Lantern serie som fuckar up hårdare än Zuko nånsin skulle kunna och vars helvetes resa börjar men en död fru.
    Och så han spränger en hel planet i avsnitt två och i seriens andra halva leder hans beslut till skapandet av seriens slut boss.
    Som jag sa, det är rätt hårt.
    Visst serien är mer Star Wars Clone Wars/Rebels än Avatar men det är bra för det.
    Synd att det blev döda av Cartoon Network… Och ja, en av anledningar var att filmen bombade. Fan, min favorit DC hjäl… well okay, Comicbook cant catch a brake. (fanns på usa netflix men kan ha försvunnit vad det här laget.)

    Och sist ett honorable mention till Angry Birds animationerna som är som Worms serien ni beskrev med sex minuters röstlös slapstick som man kan se på deras ToonsTV app(nu på SmartTV). Like kul och menlöst som spelen. Kolla om ni har tid över. Särskilt Stella spin-off-en.
    Min favo ;3

    (shiiiiit vad sent det blev och jag som ska jobba i mon!)
    En sista sak om tecknat nästa gång sedan så blir det Shadowrun för hela slanten!

    • T4 Was Here skriver:

     Som ett addendum till tecknadfilm rekominationerna så vill jag fråga vad ni tycker om nya Megaman Serien, eller är det för tidigt, eftersom allt vi har att gå på är två bild och en plot synopsis?
     Personligen så här på förhand känner jag att det nog blir en blandning av Pac-Man and the Ghostly Adventures och Ultimate Spider-Man.
     Om det är en bra sak är upp till er.

     Also så hörde jag på Moonbase2 att nya Netflix Voltron är gjort av folk bakom Avatar/Korra.
     Och efter att ha kollat på några avsnitt så kan jag bara säga “YUP, Det märks!”.
     Så på listan me den med!

     Nu ska jag förnya mina minnen från Shadowrun till SNES.
     Och kanske ge Shadowrun Returns en spin.
     Köpte det på en steam sale förra året typ så nu jävlar!

     • T4 Was Here skriver:

      Glömde säga att om ni redan sett nån av serien jag rekommenderade så får en high-five!
      Men Andres får en ändå för att han är ett “Gammalt” Star Wars fan som gillar dom datoranimerade tv-serierna.
      *ka-smack*

 11. Tufa påjken skriver:

  Hej!
  Jag kan tyvärr inte följa med på resan den här gången heller, har (äntligen) fått ett jobb som är relevant med hänseende till mina studier (“grattis tufa påjken” tack tack) men jag ser fram emot att få lyssna på era ljuva stämmor ändå.

  Förlåt Anders om jag sårade dig på något sätt när jag beskrev dig som våldsam. Jag tyckte att det var kul att tänka sig ett scenario där du går “bananas” men om du tyckte att det var jobbigt så är det inte kul längre. Kram på dig!

  Dementi:
  Samson, jag är INTE din gamla kompis “lurviga Ludde” eller vad han nu hette, jag har aldrig träffat någon av er.

  Megalomani:
  Jag föreslog ju att ni skulle spela NHL 94 i retroresan och därigenom få en anledning till att prata om NHL på 90-talet. Nu har jag en bättre idé: prata om NHL på 90-talet i “skitsnack”! Självklart med den givna, och förträffliga, gästen “tufa påjken”.

  Även fast jag inte spelat månadens spel nämner jag en pizza:
  Vesuvio.

  Hug-party och samkväm!

  • Tufa påjken skriver:

   P.S.
   Rubens mckorv-förslag var fantastiskt. Jag rekommenderar er STARKT till att genomföra detta.

   (Nintendo) d.s.

Skriv en kommentar