Overwatch är av förklarliga skäl ett ganska brett ämne redan. Så många människor involverar sina liv och talanger i det att diskussioner och kreativitet kring spelet fullkomligen sprudlar. Veckans onsdagsrapport från spelets värld innehåller således lite av varje där vi snuddar vid både nyheter, nätserier, och annat

Scrollzoom

Soon, Mei

Finska Markko Raassina har på sin tumblrsida ganska snabbt fått en stor mängd prenumeranter efter att han börjat använda sin talang för teckning för att göra underbara små seriestrippar om Overwatch. Precis som i alla fandoms är det den här typen av content en verkligen eftersöker och som lyckas locka till skratt varje dag. Hoppas Markko fortsätter dra på våra smilband länge till, för material lär han inte få slut på på många år.

Blizzard stämmer fuskmakare

Fusk i Overwatch hanteras redan bra av Blizzard, men istället för att gå efter enstaka fuskare väljer nu Blizzard att gå till roten av problemet. Det tyska företaget Bossland stäms av Blizzard på grund av ”copyright infringement, unfair competition and a violation of the DMCA’s anti-circumvention clause”. Mjukvaran ger den som köper den möjligheten att bland annat ständigt se sina motståndares konturer på banan samtidigt som de alltid syns på minikartan i spelet.

watchover

Jag är sällan den som ställer mig på stora företags sidor, men det är verkligen någon slags slamkrypare som krävs för att sälja fusk till spel på det här sättet. Det finns en efterfrågan och därför finns det ju också en tillgång eftersom pengar är viktigare för de flesta än ett spel. Det förstår jag. Men det kan ju inte finnas mycket glädje eller stolthet i den typen av arbete. Allt från lokalvårdare till ingenjörer kan ju känna att de bidrar på ett positivt sätt till människors vardag, men att sälja oschyssta övertag i spel måste ju varenda människa förstå att det till 95% bara är en källa till vrede och frustration för alla som kommer i närheten av produkten. Så heja Blizzard för att ni hittat ett av de få tillfällen då det är ok att sparka neråt.

Overwatch Competitive

Jag har ännu inte själv slängt mig in i tävlingsvärlden, utan föredrar att följa esporten och spela själv väldigt casually. Men många säger att matcherna håller högre kvalité, däribland vår egen Tommy om jag förstod honom rätt. Däremot är det mycket annat som saknas och många tycker att säsong 1 verkligen är fullständigt innehållslös och full av frustration gällande att folk lämnar spelet, vägrar spela support eller tank osv osv. Detta förklarar en youtubeare vid namn Matt Kennedy väldigt bra med den här chockerande intervjun. Vad tycker ni själva om competitive mode säsong 1?