Spelnyheterna dominerades förra veckan av beskedet att e-sporten släpps in i Mästarnas Mästare i form av CS-legendaren HeatoN. Det blev såklart ett himla hallaballå om det där, så det kollar vi på. Veckans andra riktiga nyhet handlar om Playstation Now och Playstation 3-spel på PC. Den tredje, den är bara… Trams.

HeatoN klar för Mästarnas mästare – får kritik direkt

Emil ”Heaton” Christensen, mitten, är klar för Mästarnas Mästare Foto: Rikard Söderberg/Dreamhack

Emil ”Heaton” Christensen, mitten, är klar för Mästarnas Mästare. Foto: Rikard Söderberg/Dreamhack

Emil ”HeatoN” Christensen är klar för nästa säsong av tävlingsprogrammet Mästarnas Mästare. Det stod klart efter det att freestyleåkaren Jon Olsson skadat sig och tvingats ställa in, meddelar SVT. HeatoN är en av tidernas bästa Counterstrike-spelare och hans fans har sedan 2014 drivit en kampanj för att få med honom i tv-programmet, något som lett till nästan 40 000 namnunderskrifter på Facebook.

Kritiken mot HeatoNs deltagande lät inte vänta på sig. Ishockeylegendaren och förre Mästarnas Mästare-deltagaren Tommy Söderström har meddelat att han kommer att bojkotta programmet.

– Det är ett skämt. Jag kan inte ett skit om datorspel, men Counter-Strike är väl bara en gren? Vad blir nästa grej? World of Warcraft? Mitt förslag är att de ska ha en egen genre, säger Tommy Söderström till Expressen.

– Då tycker jag att han är lite bakåt i sina tankar och vägrar inse framtiden, kommenterar HeatoN kritiken till Helsingborgs Dagblad.

Inspelningarna av nästa säsong av Mästarnas Mästare drar igång den här veckan.

Niklas tankar: Ja, vad ska man säga? Ett klassiskt fall av den klassiska rädslan för nya saker som ofta drabbar medelålders män. Journalister mer begåvade och med mer tid än mig har redan skrivit spaltmeter på ämnet. Thomas Arnroth på Kit och Effie Karabuda på Aftonbladet för att nämna några. Själv tänker jag på följande sätt? Är e-sport sport? Japp! Är e-sport idrott? Kanske. Spelar det någon som helst roll för att en av tidernas största e-sportare ska få vara med i ett tävlingsprogram i tv? Näpp!

Playstation Now släpps till PC

Foto: SIE

Foto: SIE

Playstation Now, Playstations streamingtjänst för Playstation 3-spel kommer till PC. Det meddelade Sony på den officiella Playstation-bloggen i förra veckan. Appen finns tillgänglig för nedladdning i Storbritannien, Nederländerna och Belgien. Det är ännu oklart när tjänsten släpps i Sverige.

För att kunna spela Playstation-spel på sin PC har Sony även släppt en trådlös Bluetooth-adapter till Dualshock 4-kontrollen. Kontrollen kan då även användas till många PC-spel, precis som när den används med sladd eller via datorns inbyggda Bluetooth.

Niklas tankar: Avståndet mellan konsol och PC blir allt kortare, och att kunna spela Playstation 3-spel på sin dator gör det än mindre. Eftersom Sony envisas med att inte göra sina konsoler bakåtkompatibla känns möjligheten att spela några gamla favoriter utan att behöva släpa fram en gammal konsol ur förrådet som den minst dåliga lösningen. Frågan är bara när, eller ens om, Playstation Now kommer till Sverige.

Microsoft släpper mysdressen Xbox Onesie

Microsoft släppte nyligen den mindre, något snabbare, varianten av sin senaste konsol, Xbox One S. Förra veckan meddelade man att man har ännu en ny produkt på gång – en mysdress. Det finns inte så mycket annat att säga än så. Jag lämnar den här bilden här och låter er själva bilda er en uppfattning…

Ehm...

Ehm…? Foto: Microsoft