I fredags slogs portarna upp för Stockholms spelmuseum, för närvarande huvudstadens enda museum helt tillägnat spel. Som Svamprikets utsände reporter bestämde jag mig resolut för att knäppa så mycket bilder som möjligt, istället för att skriva en lång beskrivning av stället. Som ni kan se i bildserien nedan finns det hur som lite av varje, och oavsett vilken typ av spelare man identifierar sig som, kan de flesta hitta någonting som de gillar. Trots ganska små (och väldigt varma!) lokaler på Markvardsgatan så lyckas de ändå få utställningen att kännas luftig och enhetlig. Ett ytterligare stort plus är att man får testa flertalet spel, med allt från retroflukt till VR.

 

Var?

Markvardsgatan 2, Stockholm.

 

Öppettider

Måndag–tisdag: Stängt.
Onsdag: 12–20.
Torsdag–fredag: 11–17.
Lördag–söndag: 10–16.

 

Entré

60 kronor. Barn mellan 0-6 år går in gratis.