Denna sommar handlade våra sommarpoddar om specifika spel eller serier som ligger varje redaktionsmedlem lite extra varmt om hjärtat. Missade du något avsnitt när det begav sig? Nedan har du hela sommarens poddar samlade, så att din kropp är redo för nästa säsong av Svamppod som drar igång nästa vecka.

Sommarpod - Linussplash
Linus sommarpod: Jak & Daxter

Svamppod håller sommar, och det betyder så klart Sommarpoddar. I årets upplaga pratar svamparna om ett spel eller en spelserie som ligger dem extra varmt om hjärtat och först ur är Linus som tillsammans med Anna minns tillbaka på Jak & Daxter. Ni får för första gången verkligen skåda Linus besatthet och höra honom slänga sig med det ena citatet efter det andra.

 

Anders - Banner
Anders sommarpod: Grand Theft Auto

Sommarlovet på Svampriket fortsätter, och denna veckas avsnitt kommer från herr Brunlöf, som just nu njuter av sin semester för fulla muggar. Det gör också Peter, som gör Anders sällskap i avsnittet. Tillsammans går de igenom en av spelvärldens absolut största spelserier. Anders har gillat i stort sett varje del av GTA-serien och i hans sommarpod försöker han lite tafatt förklara varför.

 

Siri - Banner
Siris sommarpod: Dreamfall

I det tredje sommarpod-avsnittet för i år snackar Siri om ett av sina absoluta favorit-spel: The Longest Journey: Dreamfall. Med sig har hon en alldeles särskild gäst, nämligen David Grundström från IGN: Sverige. Varför David är gäst? Vem är bäst, April Ryan eller Zoë Castillo? Och framför allt: varför är The Longest Journey: Dreamfall ett toppenspel? Det och lite till får ni reda på i veckans avsnitt av Sommarpod!

 

Niklas - Banner
Niklas sommarpod: Lucasarts äventyrsspel

I den fjärde sommarpodden den här sommaren har Niklas med sig Siri och blir rejält nostalgiska när de snackar om sina favoriter bland Lucasarts kultförklarade peka- och klicka-spel. Det snackas Monkey Island, Day of the Tentacle, Sam & Max och Full Throttle.

 

Tobbe - Banner
Tobbes sommarpod: Resident Evil

I sommarens femte pod så är det Tobbes tur att stänga in sig och dra ner rullgardinen tillsammans med Ludde och en hög Resident Evil-spel. Historier om kompisars storebröder såväl som lumpen utlovas.

 

Anna - Banner
Annas sommarpod: Final Fantasy

Den här veckan tar Anna med oss på en resa genom Final Fantasys alla sagovärldar. Med sig har hon Tommy, och tillsammans diskuterar de bland annat känslor, karaktärer, och musik.

 

Tommy - Banner
Tommys sommarpod: The Legend of Zelda

Följ med Tommy och Glenn på ett äventyr genom tidslinjer, tempel, gröna fält, och musik när det pratas Zelda i denna veckas sommarpod. Lägg dig i gräset eller i en fuktig grotta och avnjut!

 

Glenn - Banner1
Glenns sommarpod: Metroid

Glenn och Tobbe tar med dig på en resa bland grottor och rymdstationer i jakt på utomjordiska maneter. Metroid, närmare bestämt 2D-spelen, står på menyn.

 

Peter - Banner
Peters sommarpod: World of Warcraft

Orc-Peter har blåst i krigshornet och Troll-Niklas svarar anropet. I Peters Sommarpod pratas det World of Warcraft och varför allt var bättre förr.

 

Ludde - Banner
Luddes sommarpod: Bioshock

Då har det blivit dags för sommarens sista specialpodcast. Sist ut är Ludde Lundblad. Han tänker ta er med på en resa under ytan och ovan molnen och berätta varför Ken Levines undervattenssaga har betytt så mycket för honom. Trevlig lyssning.

(Ludde nämner i podcasten att det skall finnas en video att se på i samband med avsnittet, men tyvärr har den videon raderats från jordens yta)

P.S nästa vecka drar ordinarie Svamppod igång. Ni kan redan nu börja maila in frågor, funderingar och knäppa tankar. Det gör ni som vanligt på svamppod[at]svampriket.se D.S