Det började som en tanke. ”Vi vill göra en podcast som skulle mäta sig med de professionella.”

 ”Nån dag – när jag är rik…”
Vi tog pulsen på publiken och utbudet. Vi ritade planer. Vi skrev en kravlista. Allt skulle kunna fixas ganska enkelt om vi la manken till. Ett hinder fanns. Tekniken.
Vi behövde köpa en portabel studio. När jag spelade in tredje säsongen av P3 Spel passade jag på att höra med ljudteknikerndemonen Jonas Sjöberg (P3 Spel, P3 Dokumentär, Melodifestivalen med mera). Han gav mig en lista över bra och billiga verktyg.

Efter lite surfande och kollande landade prislappen på ungefär 13000 kr mer än vad vi hade i budget. ”Nån dag – när jag är rik…”, tänkte jag för mig själv och projektet hamnade i lådan märkt ”Att göra”.

Dryga halvåret senare kom plötsligt någon (jag tror det var Anders, han brukar stå för de flesta bra idéerna) på att vi skulle kunna testa om den publik vi byggt upp kanske skulle kunna hjälpa till på något vis.

Resten vet ni redan. Idag är det dagen efter FundedByMe-kampanjen avslutats och vi har landat 6015 kr över vår redan generöst tilltagna budget.

 


Ni är ofrånkomligt världens bästa läsare, lyssnare och tittare!

 

Det som återstår nu innan vi har något att ge tillbaka är att få in pengarna från FundedByMe (uppskattningsvis en vecka), beställa och ta emot utrustningen (en till tre veckor beroende på lagerstatus) och att spela in och redigera.

Vi siktar mot att ha premiären innan september är slut.