Information

Snart i en hörlur nära dig

Det började som en tanke. “Vi vill göra en podcast som skulle mäta sig med de professionella.”

 “Nån dag – när jag är rik…”
Vi tog pulsen på publiken och utbudet. Vi ritade planer. Vi skrev en kravlista. Allt skulle kunna fixas ganska enkelt om vi la manken till. Ett hinder fanns. Tekniken.
Vi behövde köpa en portabel studio. När jag spelade in tredje säsongen av P3 Spel passade jag på att höra med ljudteknikerndemonen Jonas Sjöberg (P3 Spel, P3 Dokumentär, Melodifestivalen med mera). Han gav mig en lista över bra och billiga verktyg.

Efter lite surfande och kollande landade prislappen på ungefär 13000 kr mer än vad vi hade i budget. “Nån dag – när jag är rik…”, tänkte jag för mig själv och projektet hamnade i lådan märkt “Att göra”.

Dryga halvåret senare kom plötsligt någon (jag tror det var Anders, han brukar stå för de flesta bra idéerna) på att vi skulle kunna testa om den publik vi byggt upp kanske skulle kunna hjälpa till på något vis.

Resten vet ni redan. Idag är det dagen efter FundedByMe-kampanjen avslutats och vi har landat 6015 kr över vår redan generöst tilltagna budget.

 


Ni är ofrånkomligt världens bästa läsare, lyssnare och tittare!

 

Det som återstår nu innan vi har något att ge tillbaka är att få in pengarna från FundedByMe (uppskattningsvis en vecka), beställa och ta emot utrustningen (en till tre veckor beroende på lagerstatus) och att spela in och redigera.

Vi siktar mot att ha premiären innan september är slut.

Kommentarer

 1. Markus Persson skriver:

  Härligt! Ser fram emot första avsnittet! 🙂

 2. Trazh skriver:

  Jag hann inte få in pengar så att jag kunde skänka en slant. Lite depp över att jag inte får extramaterial för det…… :/

  Men ja, detta blir en podcast vi alla (förmodligen) kommer älska. Tack själva. <3

 3. F skriver:

  Så jävla vackert!
  Ser fram emot att få ta del av den nya podcasten!

 4. gabbay skriver:

  Ett tips lyssna på den helt fantastiska podcasten Overkligt med Christer Engström Victor Leijonhufvud och johan Hallstan också. Helt klart den bästa podcasten just nu.

 5. Ruben skriver:

  Hösten har fått nya ljuspunkter att se fram emot.

  Den stora frågan nu är när slavsektionen av Svampriket kommer att påbörja den slitsamma produktionen av alla olika teckningar, pärlplattor och allt annat godis som ska roa Svamppods mecenater fram tills premiären*.

  *OBS. Communityavsnitten av Retroresan förringas icke på något sätt, men eftersom det är högst oklart när nästa resa kommer släppas så… Mer aktivitet på http://rrcommunitypod.forum24.se/rrcommunitypod.html efterfrågas därmed vänligen.

 6. SonKite skriver:

  Varsågod ser fram emot härliga låååånga avsnitt att avnjuta.

 7. Mulker skriver:

  Kommer bli grymt!

 8. Niklas Sirestam skriver:

  Sweet. Kommer bli kalasbra det här. Hoppas ni håller på i flera år framöver

 9. Kommer det att stå någonstans vilka som bidragit? (inte beloppen, utan personerna)

 10. Blomsterkrafs skriver:

  Lycka till med nya Podcasten! Ser mycket fram emot första avsnittet. Tack för alla goa timmar man haft med Retroresan, BÄSTA svenska spel-podcasten ever!

 11. ConraDargo skriver:

  För att citera Mario: yahoo!

 12. Yoshi Yohto skriver:

  Så sjukt kul och se att lyssnarna ställer upp.
  Här har vi en lyssnare som är lite seg, tyvärr.
  Kan man fortfarande bidraga med pengar och få del av dom unika svampriket-prylarna? Hur gör jag då?

 13. Samson Wiklund skriver:

  @yoshi yohto: Tyvärr går det inte att bidra med några pengar nu när insamlingen är avslutad. Inte i dagsläget i alla fall. Den krassa verkligheten är att den båten har åkt. NO SOUP FOR YOU!

  Det fina är att det i framtiden kommer byggas en “flygplats” i Svampriket där man kan hoppa på när som helst och då få tillgång till bonusmaterialet iaf =)

Skriv en kommentar