I helgen hände något så ovanligt att hela Svampriket var på en och samma plats, nämligen Comic Con i Stockholm. Under tiden vi idkade samkväm och träffade en massa härliga communitymedlemmar pågick Blizzcon och pumpade ur sig ett helt gäng nyheter. Bland annat tog Sverige hem bronspengen i Overwatch-VM och Diablo 1 petades in i Diablo 3. Utanför Blizzcon har Steam även fattat ett vettigt beslut.

Sverige tog brons i Overwatch-VM

Glädjerus i det svenska båset efter vinsten mot Finland.

Det blev en bronspeng för det svenska laget i det första Overwatch World Cup som hölls under Blizzcon i helgen. Efter att ha förlorat mot Spanien i gruppspelet hamnade man i en riktigt svår grupp och förlorade semifinalen mot Sydkorea, som i sin tur till slut vann finalen mot Ryssland.

Bronsmatchen mot grannarna Finland var riktigt jämn, och det såg länge ut som att Finland skulle vinna. Men när punkt C i sista matchen var på 99 procent vände Sverige tack vare ett bländande Reaperspel av Kevyn “TviQ” Lindström.

Hela mästerskapet går att se i efterhand på Blizzards Twitch-kanal.

Niklas tankar: Overwatch World Cup är en av de e-sporttävlingar jag följt allra närmast. Som vanligt när Blizzard gör något så är kvaliteten på produktionen i absoluta världsklass, så även på det allra första Overwatch-VM. Vi här på Svampriket vill tacka alla lag för en underhållande turnering och föra fram ett extra varmt grattis till vårat svenska lag för bronsmedaljen. Grattis!

Steam kräver riktiga spelbilder

Så här lär No Man's Sky-sidan på Steam inte se ut länge till.

Så här lär No Man’s Sky-sidan på Steam inte se ut länge till.

En större uppdatering av Steam, med namnet ”Discovery Update 2.0”, är på väg. Man kommer då att bland annat uppdatera sin policy vad gäller vilka bilder och videor som används för att visa upp på ett spels butikssida.

I och med uppdateringen måste riktiga screenshots från det faktiska spelet användas.

”Vi vill att de bilder ni laddar upp under ’screenshot’-avdalningen på er butikssida är bilder som visar upp spelet … Vänligen visa kunderna hur det verkligen är att spela erat spel”, skriver Valve i ett meddelande till Eurogamer.

Niklas tankar: Det här var ju utan tvekan på tiden. Att spel har fått visas upp med superfixade bilder så här länge är egentligen smått skandalöst. Det klarast lysande exemplet är utan tvekan No Man’s Sky som fram till denna dag använder förrenderade och fixade bilder från långt innan spelet släpptes för att illustrera det. De bilderna är så långt ifrån verkligheten i spelet att hälften vore nog.

Valve själva har använt koncept-bilder för att visa upp Dota 2 på Steam, något som nu troligen också kommer att ändras.

Jag välkomnar den här uppdateringen helhjärtat, och hoppas att det kommer att leda till färre missförstånd där spelare känner sig lurade av utgivarnas reklamkampanjer.

Blizzard gör om Diablo 1 i Diablo 3

Det blir medvetet kornigt och suddigt.

Det blir medvetet kornigt och suddigt.

Under helgens Blizzcon meddelade Blizzard att man ska släppa det första spelet i Diablo-serien igen. Men det handlar inte om en vanlig HD-remake av kultklassikern, utan man ska skapa spelet inuti Diablo 3. Det är i den kommande uppdateringen ”The Darkening of Tristram” som man kommer att peta in 16 våningar med de fyra huvudbossarna i spelet.

Även om Diablo görs i Diablo 3-motorn kommer grafiken att medvetet vara kornig för att efterlikna originalet. Spelaren kommer dessutom vara låst till att röra sig i åtta riktningar, precis som i Diablo.

”The Darkening of Tristram” kommer att släppas som en gratis uppdatering till Diablo 3: Reaper of Souls och finns tillgänglig i Public Test Realm i Diablo 3 denna vecka, skriver Polygon.

Niklas tankar: Det är svårt att inte bli fnittrig som en skolflicka av det här. Det finns inga, INGA, som är så bra på att spela på nostalgi som Blizzard. Demot till Diablo, med de två eller tre första våningarna spelades sönder och samman på min gamla dator, och hela spelet var min första piratbrända CD-ROM. Ber om ursäkt till Blizzard för det, men tänker att de troligen förlåter mig då jag köpt varenda spel de släppt sedan dess. Nu ska jag bara hitta tid att spela Diablo 3 igen…