E3 är här! Eller i Los Angeles rättare sagt. Men vi är här! Inte i Los Angeles, alltså. Vi gör vårt bästa för att bevaka årets E3-mässa på distans och först ut är EA som på lördagkvällen sparkade igång mässan som tekniskt sett inte startar förrän nästa vecka. Förvirrande? Misströsta ej! Niklas har kollat på EA:s presskonferens och delar här med sig av höjdpunkterna. Heltäckande? Knappast, men desto mer intressant.

Sport och krig. Föga förvånande inledde EA sitt spektakel med DLC till fjolårets Battlefield 1 och en hel massa om årets upplagor av Fifa och Madden. Jättekul för fans av serierna, men inte superfräscht. Strax efter det blev det dock desto mer intressant.

Need for Speed Payback

Den som har koll vet att jag på senare år gjort något av ett upppvaknande vad gäller bilspel och racing, därför blir jag extra nyfiken på The Fast & the Fur… Förlåt, Need for Speed Payback. Även om det tyvärr inte lär ha muskelbergen Dwayne Johnson och Vin Diesel i huvudrollerna ser det ut att kunna bli spelet som kommer närmast den numera fantastiska filmserien. Need for Speed Payback är löjligt överdrivet, och jag är helt okej med det. Köra – och krocka – snabba bilar kan vi göra den 10 november.

A Way Out

Det mest intressanta som visades upp på EA:s presskonferens var också det minsta spelet. Svenske regissören Josef Fares har jobbat på sitt andra spel, efter Brothers: A Tale of Two Sons, ett bra tag nu och äntligen får vi veta vad det rör sig om. I A Way Out ska två kåkfarare hjälpas åt att rymma och hitta på en massa andra tokigheter, och allt görs i split screen co op. Det går alltså inte att spela spelet själv, utan du behöver en kompis antingen i soffan eller online. Ett kaxigt drag av en kaxig spelskapare. Men med tanke på hur väl trailern togs emot av Spel-Twitter™ verkar det vara smart. Asymmetrisk multiplayer kan vara oerhört effektivt när det görs bra. Hur bra de blir får vi se i början av nästa år.

Biowares Anthem

Kraschade rymdskepp, avancerade stridsrustningar och stora rymdbestar. Biowares nästa stora spel heter Anthem och egentligen vet vi inte så mycket mer än så. Enligt den korta teasern kommer vi att få veta mer på Microsofts presskonferens under söndagen – så den som väntar på något gott…

NBA Live 18

NBA Live 17 är nu NBA Live 18! Spelet sköts på framtiden på oklara grunder, men nu verkar det som att det faktiskt blir av. Även om jag tidigare viftade bort sportspelen lite sådär nonchalant så blev jag ändå lite sugen på det här. Hur själva basketspelandet håller i de här spelen har jag ingen som helst relation till, men jag gick igång på tanken att streetmatcher och cred kommer att vara lika viktigt som ”riktiga” ligamatcher i det här spelet. Basket är tufft, det här spelet ser ganska tufft ut.

Star Wars: Battlefront 2

Det var knappast någon hemlighet att mycket av krutet på EA:s presskonferens skulle läggas på Star Wars: Battlefront 2. Men att det skulle bli en hel halvtimme av streamers och youtubers som spelade spelet var det nog ingen som hade kunnat förutse. Med avancerade luftstrider, fler Star Wars-epoker och en riktig solokampanj var det någon som skämtsamt uttryckte det som att Battlefront äntligen lämnat early access. Roligt, men också träffande. Själv la jag ner första Battlefront rätt kvickt efter att nyhetens behag lagt sig. Jag älskar Star Wars, men saknade just den där solokampanjen och annat göttigt. Den här gången är chansen bra mycket större att jag faktiskt fortsätter spela.

Just det. Tvingas jag lyssna på hur fett ännu en Youtube Content Creator™ tycker att ett spel är så kräks jag.

Se hela presskonferensen här: