Som Svamprikets största Ubisoft-apologet föll det såklart på mig, Niklas, att sammanfatta deras presskonferens på årets E3. Vad de andra inte anade var att det skulle bli så mycket bättre än väntat. Här är mina höjdpunkter från showen.

Mario + Rabbids Kingdom Battle

Eftersom Ubisoft läcker som ett himla såll var det lika bra att visa Mario + Rabbids Kingdom Battle redan med en gång. En handkanonbeväpnad Shigeru Miyamoto gav extra tyngd till det faktum att Mario och hans nya vänner Rabbids tydligen ska leka Xcom. Inte var någon väntade sig, tror jag, men det ser faktiskt riktigt kul ut. Den 29 augusti släpps det.

Assassin’s Creed: Origins

Gameplay från Assassin’s Creed: Origins visades upp såväl på Microsofts presskonferens, som strax efter Ubisofts sändning, så under själva showen bjöds vi istället på en cinematisk trailer. Gott så, och spelet ser faktiskt både fint och kul ut. För mig som gillar Assassin’s Creed. Jag är dock lite tveksam till om det kommer att innehålla tillräckligt mycket nytt för att det ska kunna hämta in de som inte är superförtjusta i serien. Det märker vi den 27 oktober.

The Crew 2

Jag spelade aldrig första The Crew, men det här ser riktigt fett ut. Är själva racingen bra är jag helt med på att fräsa runt i bilar, på motorcyklar, i båtar och till och med flygplan.

Transference

Så Elijah Wood är VR-spelutvecklare nu? ¯\_(ツ)_/¯

Skull & Bones

Som om inte Sea of Thieves ser nog kul ut verkar sjöslagen i Skull & Bones bygga vidare på de superba sjöslagen som gjorde debut i Assassin’s Creed 4: Black Flag. Ser fram emot att svinga groggbägare och sjunga shantys. Also, kraken confirmed i den cinematiska trailern!

Starlink: Battle for Atlas

No Man’s Skylanders? Skämt åsido, jag har inte den blekaste vad Starlink: Battle for Atlas är, och varför det är tänkt att jag ska bygga bootleg-Lego PÅ min handkontroll. Ingen verkar ha berättat för Ubisoft att toys to life-grejen är rätt död så när på amiibos. Men det här var ändå för märkligt för att inte ta med i den här sammanfattningen.

Far Cry 5

Ah, här är det Far Cry vi är vana vid att se. Överdriven action med taggning av fiender och massor av vapen. Men! Vi får även en hund som kan döda fiender för att sedan hämta deras vapen. Årets spel bara där, OM man kan klappa hunden. Om inte kan Far Cry 5 dra. Utöver de galna actiondelarna av spelet hoppas jag att Far Cry 5 genomgående kommer att ha samma mörka ton som det tidigare materialet visat. Ser fram emot att bussa hunden på lite kristna nazistiska terrorister i februari nästa år.

Beyond Good & Evil 2

Plötsligt händer det! Efter nästan 15 år, många löften och lika många besvikelser får vi äntligen se ett nytt Beyond Good & Evil på riktigt. För er lite yngre läsare kan jag berätta att det första spelet alltså är ett av de bästa genom tiderna. Beyond Good & Evil 2 kommer att vara en prequel till kultklassikern, något som lär göra många förbannade. Men får jag bara se mer av karaktärerna Svär-apan och Tuffa hoverbiketjejen och den här Femte elementet-liknande världen är jag glad. Open world med rymdresor och grejer verkar vi ha att göra med. Jag är SÅ sugen, snacka om att avsluta en presskonferens med en jävla bomb.

 

Hela presskonferensen, med inför-showen kan du se här nedan.