Igår kväll, 23.00 svensk tid, var det dags för Microsoft att spänna musklerna och visa upp för världen vad deras kommande konsol har under huven och en himla massa spel som en kan spela på den. Ludde satt uppe och tittade på presskonferensen och nedan följer höjdpunkternaHeltäckande? Knappast, men desto mer intressant.

Exclusive. EXCLUSIVE!!!! E X C L U S I V E!!! Det ordet skulle räcka för att sammanfatta Microsofts presskonferens då de var väldigt noga med att påpeka att typ ALLA spel de visade upp var EXKLUSIVA FÖR DERAS KONSOL, eller ja, iallafall för en viss tid.  42 spel är på gång, varav 22 stycken av dem faktiskt är helt konsolexklusiva.

Xbox One X

Microsoft inledde presskonferensen med att avslöja allt tekniskt om deras nya konsol, som även fick sitt namn avtäckt. Den heter Xbox One X. Klart, tydligt och rimligt? Enligt dem själva är den ”the world’s most powerful console” och ja, så kanske det är? Jag är långt ifrån ett proffs på teknik, men uppfattade iallafall att det finns vätska i maskinen som på något sätt är coolt?

Den 7 november släpps den i butik, till ett pris av 499 dollar. Min kollega Niklas tror det svenska priset kommer landa på 5499 kr. Återstår att se om han har rätt eller ej.

Forza Motorsport 7 

Efter att Xbox One X fått visas upp var det dags för spel. En himla massa spel. Givetvis började de med att visa upp nästa del av Forza Motorsport, för det finns inget bättre spel att visa upp än ett bilspel, då en ska visa hur jävla kraftfull ens spelmaskin är. Som vanligt såg det helt fantastiskt ut, men som vanligt kommer jag inte finna spelet det minsta skoj.

Metro Exodus

Jag har aldrig spelet ett Metro-spel, men jag kan ändå säga att det här så riktigt häftigt ut. Och snyggt. Så jävla snygga monster!

Assassin’s Creed Origins

Niklas påstår ofta att det bara är han på hela Svampriket som uppskattar Assassin’s Creed. Ofta får jag påminna honom att så inte är fallet. Även jag har funnit denna spel-serie rolig då och då. Jag är faktiskt riktigt pepp på Origins och hoppas att den paus serien har haft har gjort den gott.

Sea Of Thieves

Dog peppdöden förra årets E3 när detta spel visades upp. Är fortfarande så sjukt pepp och längtar efter att få vara pirat tillsammans med mina svampkollegor och vårt community. Kan bli magiskt. Hej och hå och en flaska med rom, eller vad det nu är en säger?

Crackdown 3

Terry Crews skriker åt mig att det är dags att jag ”STEP UP MY BOOM” och jag känner att det är något jag verkligen behöver göra!!!! Men är i ärlighetens namn osäker på huruvida det kommer vara skoj att göra det eller ej?

Ori And The Will Of Wisps

Ori And The Blind Forest är ett så jävla bra spel. Jag skulle nästan våga sätta pengar på att uppföljaren kommer bli minst lika bra!

Player Unknown’s Battleground

Det här!!! Jösses så glad jag blev! Äntligen kan jag, som ej tillhör the PC-masterrace, få ta del av detta fenomen. Har suttit och dreglat vid sidlinjen när jag hört om alla tokigheter som mina vänner med spel-datta har pratat om. Snart kan även jag och min kollega Jesper ta del av dessa tokigheter. Jippi!

The Last Night

Det kan inte bara varit jag som tänkte ”WTF ett nytt Flashback?”.
Det kan inte bara vara jag som tänkte att ”jag vill spela detta precis just nu på direkten. GE MIG!111!!!1!!1!!1!!!!1111!!”

För att sammanfatta det hela, så kändes det verkligen som att Microsoft la fokus på spel. En massa spel. Vilket jag tycker känns positivt. Förutom det som ni sett ovan, så kan jag även rapportera om att det, föga oväntat, kommer en ny utgåva av Minecraft och att både Cuphead och Life Is Strange: Before The Storm visades upp med sina respektive släppdatum. Cuphead kommer den 29 september och den första delen av tre av Life Is Strange dyker upp redan den 31 augusti.

Just ja, så var det en sak till…Bioware Destiny Confirmed!

Anthem

 

Se hela presskonferensen här: