Halva sommaren har gått, och förhoppningsvis har vi den vädermässigt bättre halvan framför oss. Om inte finns det ju ändå en del spel att spela och en del spelnyheter att läsa. Denna vecka lär vi oss att Oculus verkar ha ett nytt headset att visa upp nästa år och att Nintendo slutar tillverka New 3DS. Dessutom kollar vi på en musikvideo med speltema, närmare Nine Inch Nails senaste singel.

Uppgifter: Nytt Oculus-headset visas upp nästa år

Nytt Oculus-headset nästa år? I alla fall om man får tro ryktena. Bild: Oculus

Facebookägda Oculus kommer att visa upp ett nytt headset nästa år, säger källor med insyn i produktionen till Bloomberg. Headsetet ska vara en egen virtual reality-lösning som inte kräver vare sig dator eller mobil telefon för att fungera, och ska enligt källorna kosta runt 200 dollar. Det är dyrare än Samsungs mobillösning Gear VR, men väsentligt billigare än Oculus Rift och den kraftfulla dator som krävs för att driva den.

Eftersom headsetet ska vara en fristående lösning ska den även vara sladdlös. Enligt uppgifterna ska headsetet, som har kodnamnet Pacific vara som en kompaktare version av Rift och vara lättare än Samsungs Gear VR. Headsetet

Niklas tankar: Om dessa rykten stämmer, och de verkar väldigt pålitliga, tar Facebooks Oculus ett naturligt steg mot mindre, och framförallt sladdlösa VR-lösningar. Virtual reality måste bli lättare att använda och billigare om det ska kunna slå på bred front, och det här känns som en bra lösning. Vi börjar nämna oss tiden då andra generationens VR-lösningar börjar visas upp, och det kan bli riktigt spännande.

Nintendo slutar tillverka New 3DS

New Nintendo 3DS är död. Länge leve New Nintendo 3DS!

Nintendo upphör med att producera konsolen New Nintendo 3DS, skriver Eurogamer. Det är den lilla varianten av New 3DS som så småningom kommer att försvinna från butikshyllorna. Det som särskiljer New 3DS från de andra konsolerna i familjen är att det går att byta ut fram- och baksidan på den. Kvar finns fortfarande New 3DS XL och New 2DS.

Niklas tankar: Den lilla New 3DS verkar inte ha varit ens nästan lika populär som de andra varianterna, och att man slutar tillverka den är inte direkt något som överraskar. Dock känns det lite trist då jag tycker att det är den trevligaste varianten av konsolen. Jag har själv en med ett träskal som är väldigt behagligt att hålla i. Även om det fortfarande kommer en del spel till 3DS är konsolen på sluttampen. Min förhoppning är att Nintendo dödar av den så fort som möjligt så att de kan fokusera hundra procent på Switch.

Videotips: Polybius i Nine Inch Nails senaste video

Hugade Nine Inch Nails-fans har säkert redan koll på att bandet nyligen släppte en ny EP med namnet Add Violence. Videon för låten Less Than har tv-spelstema och visar en person som spelar nysläppta Playstation 4- och VR-spelet Polybius. Den som kan sin spelhistoria vet att Polybius från början var ett mytomspunnet, och påhittat, arkadspel som skulle framkalla diverse fysiska åkommor som epilepsianfall och yrsel hos den som spelade det.

Det är inte första gången Nine Inch Nails figurerar i spelsammanhang. Trent Reznor skrev musiken till det första Quake-spelet 1996.