Äntligen! Super Nintendo-spelen på Switch är här, som jag har längtat! Efter förra veckans deppiga nyhetshändelser känns det bra att kunna ta upp lite mer positiva grejer igen – även om vi såklart för den sakens skull inte ska glömma det hemska. Utöver SNES-spelen har Nintendo även visat upp en märklig träningspryl. Till sist uppmärksammar vi även att E3:s charmigaste presentatör lämnar sin tjänst.

Nu finns Super Nintendo-spel på Switch

Super Nintendo Entertainment System™ – Nintendo Switch Online.

Super Nintendo Entertainment System™ – Nintendo Switch Online. Bra namn.

Efter att länge ha ryktats om, och önskats av fans, har nu Super Nintendo-spel släppts till Nintendos onlinetjänst Nintendo Switch Online. 20 spel, bland andra Super Mario World, The Legend of Zelda: A Link to the Past och Super Metroid, släpptes efter förra veckans Nintendo Direct. Fler spel kommer att släppas med jämna mellanrum. För att spela spelen krävs ett Nintendo Switch Online-konto, och att man laddar ner Super Nintendo Entertainment System™ – Nintendo Switch Online från E-shop.

Precis som med NES-spelen kommer en Super Nintendo-kontroll till Switch att släppas. Mer information om den kommer komma längre fram, men även den kräver ett Nintendo Switch Online-konto för att köpa.

Niklas tankar: Äntligen! Ryktena stämde, vi får nu såväl spel som kontroll, och jag kunde inte vara lyckligare. Som jag skrivit tidigare är Super Nintendo min favoritkonsol genom alla tider, och den enda hårdvara jag blir exalterad över på riktigt. Sist gissade jag att Nintendo kanske skulle höja priset för sin onlinetjänst när man släppte SNES-spel, men lyckligtvis hade jag fel. I och för sig lär en höjning komma så småningom. Hur som helst, jag har flera olika sätt att spela mina favoritspel på redan, men äntligen kan jag spela dem bärbart och på en konsol jag faktiskt använder till annat. Hurra!

Nintendo visar upp ny tränings-pryl

Dagen efter förra veckans Nintendo Direct släppte man en video där man visade upp ytterligare något nytt – men inte spel, utan hårdvara till Nintendo Switch. Prylen, som Nintendo inte berättat namnet på, ser ut som en mindre rockring och verkar vara gjord för fysisk aktivitet. I den korta trailern syns glada människor jorden runt dra ut, trycka ihop och veva omkring med gummiprylen, som har en Joy-con monterad i sig. Den andra kontrollen sitter i ett ett band runt ena låret och tillsammans verkar de registrera spelarens rörelser.

Vad prylen heter, vad den är till för, när den släpps och vad den kostar är i nuläget oklart, men på torsdag denna vecka ska Nintendo berätta mer.

Niklas tankar: Jag, ehhhhh… Väljer att vänta till nästa vecka med att uttala mig om det här.

Ghostwire: Tokyo-regissören Ikumi Nakamura lämnar

Branschveteranen Ikumi Nakamura lämnar Tango Gameworks och spelet hon varit regissör för, Ghostwire: Tokyo. Det meddelade hon på Twitter i förra veckan. Efter nio år på studion slutar hon alltså, och länkar till sin Linkedin med uppmaningen att kontakta henne med jobbförslag. Innan Ghostwire: Tokyo har Nakamura jobbat med hyllade spel som Okami, Bayonetta och Resident Evil 2. Under årets E3-mässa stal hon showen och charmade publiken när hon berättade om Ghostwire: Tokyo på scen under Bethesda-showen.

Ghostwire: Tokyo beskrivs som ett actionäventyr med övernaturliga inslag.

Niklas tankar: Ghostwire: Tokyo var ett av de mer intressanta spelen på årets E3, även om det enda som visades upp var en animerad trailer som inte gav särskilt mycket information om vad spelet faktiskt går ut på. Men det allra bästa med spelet var Nakamura, och jag föll, som alla andra, pladask för henne. Jag hoppas att hon lämnar Tango Gameworks på sina egna termer och att hennes jobb med spelet är ”färdigt”. Det blir spännande att se vad Nakamura ska göra härnäst – hon har ju om inte annat ett extremt gediget CV att luta sig tillbaka på.