Följ med Svampriket till Mass Effects Citadel, Final Fantasy VII’s Midgar och Red Dead Redemptions Armadillo, för nu har vi samlat alla Spoilercasts och Sagostunder som vi någonsin gjort. Eller vad sägs om God of Wars tolkning av fornnorden, familjen Finch’s släkthistoria eller massvis av tidsepoker med Chrono, Frog och Marle? Det här är så nära en ljudbok om spel du kan komma!
Vi kommer pytsa ut ömsom Spoilercasts och Sagostunder i vår podfeed, närmare bestämt varje lördag. Det har utgjutit åtskilliga timmar av planering, möda, kärlek och träsmak i arslet på dessa poddar och vi tycker att det är dags att de får nå ut på nytt.
Vi hoppas de kan ge dig sällskap och underhållning i de här kämpiga tiderna och här kan du läsa på om vad som komma skall:

Sagostunder

– Vad är en sån här ”sagostund” kanske du undrar? Jo, för många år sen var det på det här viset, förstår du, att Anders Brunlöf och vår tidigare redaktionsmedlem Samson Wiklund hade en pod som hette Retroresan (den kan du också lyssna på, den ska va’ bra säger folk) och i den så tog sig Anders för första gången an genren JRPG. Det blev inte mindre än sex Sagostunder av detta, då vi lyssnare fick krypa upp i knäet på Anders medan han återberättade de äventyr han var med om i den större och bättre delen av Square Enix’s spelkatalog.
(Ni som nu stör er på att spelen inte står i ”rätt” ordning kan ju gott få reda på att det här är ordningen de spelades in i och Anders har önskat att de ska presenteras på det sättet)

Anders allra första JRPG blev det fjärde Final Fantasy-spelet, utkommet till SNES.


Det sjätte Final Fantasy-spelet, utkommet till SNES.


Det nästan ofattbart kultförklarade sjunde Final Fantasy-spelet, utkommet till PS1.


Anders bryter Final Fantasy-streaken med klassiska Chrono Trigger, utkommet till SNES.


Det femte Final Fantasy-spelet blir också den femte Sagostunden, utkommet till SNES.


Den sista Sagostunden blir också den maffigaste och Anders rundar av med det nionde Final Fantasy-spelet, utkommet till PS1.

Spoilercaster

Här sammanstrålar redaktionsmedlemmar (ibland i sällskap av tidigare medlemmar som Malin Castegren och Samson Wiklund eller av podden Play Before You Die’s två värdar Peter Eriksson och Mattias ”Bob” Sörbom) och återberättar och spoilar ett spel från början till slut. Kanske inte lika sagofarbror-mysigt som Anders men så har vi inte heller spelat rollspel utan allt från dystopiska actionrökare till episka rymdoperor. Långt och innerligt blir det ändå!

Ludde, Tommy, Malin Castegren och Samson Wiklund har bågen spänd och kniven vässad när de leder lyssnaren igenom ett postapokalyptiskt USA.


Peter, Glenn, Anders och Tobbe sadlar sina hästar i Rockstars kultförklarade western-spel.


Arthur Morgan får Peter, Glenn och Anders att undra över vad de någonsin såg i John Marston?


Anna i sällskap av Niklas, Siri och Tommy tar med dig på den sällsamma resan igenom familjen Finchs familjehistoria.


Krigsguden Kratos har ett nytt panteon att röra sig igenom och Linus, Peter och Anders är med dig på vägen.


Malin Castegren, Samson Wiklund, Tommy och Ludde kliver ut i den svävande staden Columpa för att ”bring us the girl and wipe away your debt”.


Tillsammans med Play Before You Die-poddens Mattias ”Bob” Sörbom och Peter Eriksson tog sig Tobias och Anders an sig den smått vansinniga uppgiften att spela och återberätta de tre Mass Effect-spelen och deras DLC:n.
Resultatet? Bortåt trettio timmar pod, en Tobias som gick till En Verkligt Mörk Plats och en olyckligt pilsk Peter Eriksson.

Det var, som man säger, allt! Vi hoppas du hittar många roliga timmar bland dessa poddar, ta hand om er fina läsare, lyssnare och tittare!