Vid det här laget skulle E3-mässan normalt sett vara över. Men 2020 är ett allt annat än normalt år, och spelhusen har spridit ut sina presentationer över hela sommaren och året. Eftersom vi förra veckan ägnade hela nyhetssvepet åt Sonys stora visning, så fortsätter vi med på låtsas E3-spåret och plockar russinen ur kommande spel-kakan.

EA jobbar på nytt Skate

Det är inte bara Tony Hawk-serien som är på väg tillbaka. Under EA Play Live-streamen i förra veckan meddelade man i slutet att man hade ”en sak till” att visa. Plats på scen för game director Deran Chung och creative director Chris “Cuz” Parry som berättade att man jobbar på ett nytt spel i Skate-serien.

”Vi har, ärligt talat, väntat i åratal på att göra rätt spel, vid rätt tidpunkt med rätt idéer och vi är väldigt väldigt glada över att berätta att vi är där nu”, säger Deran Chung i videon, utan att gå in på några detaljer om vilken sorts spel det är, eller visa något av det.

Sedan några år tillbaka har det blivit något av ett meme att allt som EA postar i sociala medier bombarderas av kommentaren ”SKATE 4”, något som Chris Parry uppmärksammar genom att säga ”ni kommenterade fram det här”.

Det är alltså oklart när nästa Skate-spel kommer att släppas, eller ens vilken sorts spel det är och till vilka plattformar. Det senaste spelet i serien, Skate 3, släpptes för tio år sedan.

Niklas tankar: Det är fantastiskt att vara skatespelfantast just nu! Remaken av Tony Hawk’s Pro Skater ser fantastisk ut, och både Session och Skater XL ser fina ut. Att man dessutom dammar av Skate gör det hela ännu bättre. Själv har jag alltid varit en Tony Hawk-kille, men ska verkligen inte sticka under stol med att jag haft riktigt kul med det lite mer ”realistiska” Skate. Härligt!

Fullt fokus på rymdstrider i Star Wars: Squadrons

Under samma EA Play Live-stream där Skate presenterades visade man även upp vad som komma skall i form av Star Wars-spel från Bioware-studion Motive. Star Wars: Squadrons är en spirituell uppföljare till omtyckta spel som Star Wars: X-Wing och Star Wars: TIE Fighter och fokuserar helt och hållet på rymdstrider.

Squadrons utspelar sig efter Star Wars: Jedins Återkomst och spelaren sitter bakom spakarna i ett av åtta typer av skepp – fyra för vardera sida, imperiet och republiken. I solokampanjen ikläder sig spelaren rollen som imperiets Titan Squadron och republikens Vanguard Squadron. Multiplayer lovar rymdstrider i lag om fem och möjligheten att skräddarsy såväl sin karaktär som skeppet både på utsidan och insidan.

Star Wars: Squadrons kommer att kunna spelas från start till slut i virtual reality och ha crossplay mellan Playstation, Xbox och PC. Spelet släpps den 2 oktober till Playstation 4 och Xbox One samt på både Steam och Epic Games Store till PC.

Niklas tankar: Jag brukar säga att jag lider av posttraumatisk Star Wars-stress efter det att franchisen mjölkats till döds de senaste åren. De senaste filmerna har varit helt okej, men inte jättemycket mer än så. Men så plötsligt kommer något som får mig att inse att jag egentligen älskar den världen. Senast var det The Mandalorian, men nu får även Squadrons mig att känna lite av samma pirr. Är det ens hälften så bra som TIE Fighter är jag hundra procent ombord, och det lär bli detta spel som till slut får mig att damma av mitt Playstation VR-headset.

Pokémon Snap kommer tillbaka

Kultklassikern Pokémon Snap kommer tillbaka. Det var i en Pokémon Direct-sändning i förra veckan som en kort trailer för nyversionen visades. Precis som föregångaren till Nintendo 64 är New Pokémon Snap ett spel som går på räls där spelaren ska fotografera så många pokémon som möjligt. Bandai Namco står som utvecklare av New Pokémon Snap som släpps till Nintendo Switch på ett i nuläget okänt datum.

Niklas tankar: Jag har aldrig spelat Pokémon Snap till Nintendo 64, och faktum är att jag var ett eller två år för gammal för att drabbas av Pokémon-hysterin på 90-talet. Det har dock inte hindrat mig från att spela – och verkligen gilla – spelen i efterhand i vuxen ålder. Men sidospelen som Snap har jag aldrig rört, och nu verkar det vara dags. Åka runt i en liten bil och plåta gulliga djur? Ja tack!