Jag är tillbaka! En månads bebisdimma får räcka och det är dags att börja servera våra kära läsare spelnyheter igen. Vi dyker rakt ner i det stora temat för 2023 – förseningar. Storspelen Starfield och Suicide Squad skjuts nämligen på framtiden. Avslutar gör vi med ett litet videotips – en jättejättejättelång dokumentärserie om utvecklingen av Psychonauts 2. Välkomna tillbaka!

Starfield skjuts fram till september

Starfield

Det blir nog bra det här – eller?

Ett av årets mest framemotsedda spel – Starfield – har fått ett släppdatum, som är något senare än väntat. Spelet, som egentligen skulle ha släppts i november 2022 sköts fram till ”första halvan av 2023”, men landar nu alltså först efter sommaren, berättar utvecklarna Bethesda i en video. I samband med släppdatumet berättar Bethesda också att det ska hållas en visning med fokus på Starfield efter Xbox stora show den 11 juni – söndagen innan E3-veckan.

Niklas tankar: Det känns väldigt märkligt att skjuta fram ett spel från ”första halvan av 2023” till september utan att ge någon som helst anledning. Men om det leder till lite mindre av de berömda Bethesda-buggarna kanske det är bra. Jag har dock svårt att se att det här spelet kan komma ens i närheten av att vara så bra som internet hajpat upp det till. Den som lever får se, och vi som prenumererar på Game Pass behöver ju inte ens fundera på om vi ska köpa det eller ej.

Suicide Squad försenas – igen

Suicide Squad: Kill the Justice League

Det blir nog inte så bra det här – eller?

Rocksteadys co-op-skjutare Suicide Squad: Kill the Justice League försenas igen. Anledningen är de negativa reaktionerna på spelets senaste trailer från såväl fans som kritiker, skriver Kotaku. Suicide Squad visades första gången 2020 och skulle då komma 2022. Det sköts sedan fram till maj i år, och nu släpps det enligt uppgift ”senare i år”. Enligt Giant Bombs Jeff Grubb kan det till och med komma att släppas först nästa år.

Niklas tankar: Jag förstår att Suicide Squad skjuts på framtiden ytterligare. Varje gång jag ser det här spelet blir jag än mer avtänd, och den senaste trailern var inget undantag. Vi är många som såg fram emot vad Rocksteady skulle komma med härnäst efter de lysande Batman: Arkham-spelen, men det här känns verkligen inte som rätt väg att gå. Jag blir såklart gärna positivt överraskad, men känslan på förhand är att man nog gör bättre i att spela Batman: Arkham Asylum – igen.

Videotips: Jättelång dokumentär om Psychonauts 2

Som en del av Kickstarter-kampanjen för Broken Age släppte utvecklarna Double Fine, tillsammans med filmstudion 2 Player Productions en dokumentärserie om spelets utveckling. Nu, ett och ett halvt år efter det att Psychonauts 2 släppts kommer ännu en serie om hur det spelet var att utveckla. Serien är något i hästväg i inte mindre än 32 delar. Om du, som jag, uppskattar Psychonauts 2 som spel, Double Fine som utvecklare och Tim Schafer som person kan jag verkligen rekommendera PsychOdyssey.