Under förra sommaren bedrev jag en blogg på Gameplayer.se där jag bloggade om mitt sommarspelande. Jag brukar nämligen se till att spela så mycket jag kan av det jag missat under sommaren. Jag är inte mer än människa, och framförallt under denna vår så har spelsläppen varit tokigt intensiva, men ett flertal spel som man vill hinna med att spela, varje vecka. Vill ni läsa mer om min relation till mitt sommarspelande kan ni ju läsa min gamla krönika om ämnet om ni vill.

Denna sommar tänker jag därför upprepa proceduren. Jag har sedan länge lagt många spel på hög, spel jag inte haft tid med, för att istället spela dem i sommar. Idag hämtade jag ut ett paket med ytterligare två av dessa, samt ett annat spel som jag troligtvis inte kunna hålla mig ifrån.

Det är ett litet bekännande att jag aldrig har spelat varken Bioshock eller Dead Space. Det var ju ändå ett bra tag sedan de spelen släpptes och kritiken gentemot dem har varit nästan genomgående positiv. Men jag hade inte dator nog för att spela Bioshock och ägde ingen Xbox 360 för stunden. Sedan dess har spelet fallit mellan stolarna helt, fram tills nu i sommar då. Ska bli väldigt spännande.

Beträffande Dead Space så var det en liten annorlunda historia. Jag satt där med tillgänglig konsol just när spelet släpptes, men hade alldeles för mycket annat att spela just då. Sen är jag, med Resident Evil-serien borträknad, inget större fan av skräckspel. Jag hatar att bli rädd, vilket mina vänner roar sig med då de ofta utnyttjar det faktum att jag är lättskrämd. I sommar ska jag dock ta tjuren vid hornen och försöka pina mig genom spelet. Det sägs ju var ahur bra som helst.

Det tredje spelet var GTA IV: Episodes from Liberty City. Samlingspaketet med DLC-episoderna som släpptes här om veckan till PC och PS3. Jag älskar GTA-serien och dessa två kommer fungera som uppvärmare inför Red Dead Redemption, som jag har peppat inför sedan de första filmerna dök upp.

Jag har nu börjat snickra på en liten lista över de spel jag tänkte ta mig ann under sommaren. Det kommer säkert falla bort en och annan, och tillkomma en del. Så här ser den ut för stunden:

  • Bioshock
  • Dead Space
  • Splinter Cell: Conviction
  • Darksiders
  • Mass Effect
  • Mass Effect 2
  • Demons Souls

Som ni ser så är listan inte direkt imponerande lång, men så är också många av spelen kända för att vara tidskrävande spel. Det man kan konstatera är i alla fall att det kommer bli en spännande sommar.

Vad kommer ni spela i sommar? Eller är ni sådana som tycker att sommaren är till för andra aktiviteter? Lämna gärna en kommentar. Nu tackar jag för mig och laddar inför en kväll med Avatar på bluray.