Intryck

Mass Effect 2-loggen: Dag 1

Speltid: 6 timmar och 22 minuter
Nuvarande level:
5

– Livet som kapten Shepard inleds inte vidare enkelt. Under spelets inledning blir skeppet jag befinner mig på attackerat och förstört, varpå jag dör. När jag sedan väcks till liv igen är även detta skepp under attack. och jag måste fly.

– Det tar ca. 2 timmar innan jag inser att Mass effect: Genesis inte är inbakat i själva spelet, och att det är upp till spelaren själv att ta hem det och fatta alla beslut som man gjorde i det första spelet. Jag har suttit som ett fån bra länge, utan att förstå något alls. Nu vet jag i alla fall varför. Men jag skiter i det, för denna gång.

– Med det sagt så är det fortfarande väldigt enkelt att bli indragen i denna opera. Det har säkert sagts förut, men rymden har nog aldrig varit såhär vacker.

– Apropå vacker så får jag ju forma min Sheppard hur jag vill. Utseendet påminner om Nathan Drakes, fast biffigare, och med brottarnacke. Ändå ser han snäll ut. Jag är nöjd med min kreation.

– Förövrigt väljer jag klass Vanguard med historia som Warhero. Tanken är att jag ska försöka vara så go.. Paragon som det bara går. Mestadels för att det brukar vara svårast.

– Ibland så spelas video och ljud upp osynkat. Aldrig under själva spelandet, men två eller tre mellansekvenser har dragits med detta problem. Vet inte om detta är exklusivt för PS3-versionen, men det lutar ju åt det hållet.

– Det är många gånger jag mest struttar omkring – främst för att jag faktiskt inte vet vad jag ska göra. Ändå har jag aldrig tråkigt med spelet, känner ingen frustration. När man låter spelaren helt på egen hand kontrollera tempot kan man inte förlora

– Miranda är mycket vackrare på omslaget än i själva spelet.

– Stridssystemet känns rätt klockrent faktiskt. Nu kan ju jag inte jämföra med föregående spel, men skulle man plocka bort allt runt omkring så skulle nog det kunna stå på egna ben, bara som en shooter.

– Svart och lila är ruskigt snyggt ihop.

– Det är farligt med sådana här spel. Inte bara att dygnsrytm och socialt liv blir rubbat, kroppen börjar dessutom känna efter och hitta på plågor, så man ska ha en ursäkt att sjukskriva sig från jobbet efter helgen.

Kommentarer

  1. Kletet skriver:

    Ajaj Anders, du kan ju inte börja med en manlig Shepard. Alla vet ju att den kvinnliga låter bäst!

    Och likt dig gick jag in med inställningen att vara så god som möjligt, men spelet fick mig ändå att tveka inför beslut och fråga mig själv vad jag skulle gjort på riktigt.

    Vad jag har hört summerar PS3-versionen ihop det första spelet alldeles för lättvindigt, t.ex med Rachni och planeten Feros. Hoppas det inte drabbar ditt spelande alltför mycket, fortsatt lycka till! 🙂

Skriv en kommentar