Titta, det blev en lista idag också! Veckan har varit produktiv och det håller fortfarande i sig idag. Denna gång kikar jag närmare på Sonys först hypade, men numera bespottade community-tjänst Home.

Topp 5: Steg som kan få Home att gå hem

Ok, nog med ordvitsar nu. Jag trodde en gång i tiden på Home och en liten del av mig gör det fortfarande. Jag och en vän diskuterade här om dagen vad som skulle kunna göra Home till en mer angenäm och trevlig upplevelse. Här är ett litet axplock av det som diskuterades.

Film på bio, på riktigt.

Varför inte visa en film i veckan gratis på bion? Eventuellt kan man också erbjuda detta till de som har det kommande plus-kontot. Bör inte vara så svårt, exempelvis utannonserar man att det varje söndag kommer vara filmkväll i Home, alltså att du och dina vänner under den dagen kan gå till biografen i Home och se en film tillsammans. Samarbetet med Netflix kan också komma till användning här. Filmen behöver inte vara någon ny rulle, hellre bra klassiska filmer. Efter filmens slut visar således en trailer på nästa veckas film. Ett klockrent koncept i min bok.

Roomservice

Förmågan att ta egna bilder i Home, importera egna bilder och sätta upp dessa som tavlor eller tapeter i din lägenhet är något som utlovades från scratch, men som vi fortfarande inte sett röken av. Tänk vilka möjligheter det finns om du själv får ta bilden som blir din tapet. Utöver det saknar jag också lite medieutrustning i rummet, en stereo eller tv som kan spela det du har på din hårddisk, eller via t.ex. Netflix. Det senare förslaget är något som kanske ligger långt bort just nu, men det vore definitivt värt det om man jobbade åt det hållet.

Skryt-rummet

Ibland har man gjort sig förtjänt av att skryta. De troféer du har vunnit i diverse olika spel bör kunna ställas upp i ditt troférum, som är knutet till din lägenhet. Folk som besöker kan komma och beskåda dem, för att sedan bli gröna av avund. Ju högre valör (brons, silver, guld eller platina), desto större trofé. Alternativt kan man också tänka sig att troféerna är en del av den inredning som du har i själva rummet, d.v.s. att du om du vill kan fylla ditt hem med troféer och inget annat. Skrytfaktorn går med det upp flera nivåer på en och samma gång.

Lycka är att ha goda grannar

Om nu konceptet går ut på att varje användare ska få ha sitt eget hus eller lägenhet så borde man väl också få hälsa på sina grannar? Varje lägenhet bör inte vara på samma ställe, och går jag och min granne ut på balkongen samtidigt så bör vi ju kunna vinka till varandra, prata med varandra och tillslut också kunna hälsa på hos varandra. Jag tror inte att jag var ensam med min känsla av isolering när jag för de första gångerna strosade omkring i min oinredda, kalla lägenhet.

Skattjakt

Det folk har klagat allra mest på gällande Home är att det med facit i hand inte finns så mycket att göra när man tagit sig förbi alla laddningsskärmar och uppdateringar. Underhållningsvärdet i att stå och vinka till genomskinliga tyskar sjunker ganska fort, baserat på egen erfarenhet. Så varför inte introducera en mer lekfull, oseriös ton till den rätt slätstrukna världen? Vad sägs till exempel om en skattjakt, där man vid inloggning en specifik dag får ett brev med en ledtråd, som leder till en annan ledtråd o.s.v. Tillslut når man skatten, som egentligen kan vara vad som helst – men förslagsvis något som folk är villiga att kämpa för. Tidig demo på ett spel, en film gratis via Netflix. Något i den stilen. Genom att ge lite kan man vinna mycket. Så har det alltid varit och jag tror Home skulle må bra av lite gratismaterial, dessutom skulle en skattjakt helt klart sätta fart på aktiviteten i världen.

Det var mina förslag för ett bättre Home. Vad tycker ni? Bör Sony försöka rädda Home, eller bör de överge det sjunkande skeppet? Lämna en kommentar.