Skitsnack

Skitsnack november 2010

Premiär för Skitsnack! I detta avsnitt snackar vi inte om något spel eller liknande utan pratar bara av oss om lite vad som helst. Denna gång blev det TV-serier vi gillar, Mixed Martial Arts och vår eviga linje i sanden: Nicolas Cage.

Skitsnack november 2010

Kommentarer

 1. […] This post was mentioned on Twitter by Samson Wiklund, Retroresan. Retroresan said: Ny Skitsnack november 2010 http://bit.ly/gNZGDd #fb […]

 2. ozzy88 skriver:

  Intressant till och från, men det blir väll lätt så utan någon röd tråd. Faktiskt lite mer underhållande än jag hade trott innan, så positivt överraskad kan man säga att jag blev.

  Känns lite deja vú när The Totally Rad show redan snackat om alla de nya amerikanska serierna som jag nu inte har tillgång till egentligen och inte heller sett än. Resten av snacket angående serier ni gillar var ganska intressant och jag skulle vilja lägga till Burn Notice som någonting man borde spana in. Handlar om en kille som får sparken och vill ha tillbaks sitt jobb som hemlig agent, vilket blir lite krångligt då de inte vill veta av honom längre. Själv har jag sett hela de första två säsongerna och några in på tredje och tycker fortfarande att den är bra.

  Ses igen i slutet av året =)

 3. Kioskvältaren skriver:

  Riktigt trevligt avsnitt tycker jag. Ser redan fram emot nästa.

  Jag fattar inte hur ni har tid till allting. Dels så gör ni Retroresan som borde ta en hel del tid. Och så spelar ni spelen till Retroresan. Samtidigt som det verkar som om ni kollar på varenda tv-serie som finns och hänger med i allt som har med MMA att göra. Utöver detta vanliga jobb.
  Men riktigt roligt att ni gör en ny podcast, ni är verkligen mästare på att snacka om ingenting och göra det intressant.

  Så lite kommentarer på själva avsnittet.
  Ni tog upp mycket nya serier men jag tycker att ni missade en del goa gamla. Jag tänker särskilt på Lois & Clark (Stålmannen) som jag älskade jättemycket. Svarta Hingsten (Black Beuty på engelska tror jag) också. Flipper, var också det riktigt roligt.
  För att inte tala om Lilla huse på prärien som jag verkligen älskade. En vardagsserie som utspelade sig på 1800-talet och det var verkligen roligt att följa säsong till säsong där barnen växte upp och till slut blev vuxna.
  En serie som jag gillar mycket också som är lite nyare är Smallville. Stålmannen som ung. Nu har det kommit väldigt många säsonger och jag har inte sett de senaste men de första tycker jag var riktigt bra.

  Jag måste också lägga till Rederiet som en av få svenska serier som verkligen var bra.

  I nästa avsnitt har jag som förslag att ni skall snacka böcker och då särskilt en bok som jag läste för inte så länge sedan. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann. Har ni inte läst den måste ni göra det på direkten för den är helt underbar. Finns att köpa billigt som pocket.
  Det är ett så underbart och unikt berätteri i den och språkstilen är riktigt härlig. Skulle vara väldigt kul att höra vad ni har att säga om den. Nu har ni en månad på er att läsa den om ni inte redan har gjort det.

  Ja, nu blev det långt det här och nu är det dags att avrunda min kommentar tror jag. Jag önskar er fortsatt lycka till och ser som sagt redan nu fram emot nästa avsnitt.

 4. Farbror Atlas skriver:

  Trevligt initiativ till podcast! Men måste hålla med Samson om Nicolas Cage, snubben är en riktig sopa! 😉

  Det enda jag måste gnälla lite på är bakgrundsmusiken som var aningen för hög och irriterande för min smak. Det kan visserligen bero på mina kassa datahögtalare på jobbet men om ni har möjlighet att sänka den aning till nästa gång vore jag tacksam. Hade svårt att urskilja vad som sades emellanåt.

  Ser fram emot nästa avsnitt. 🙂

 5. Anders Brunlöf skriver:

  Atlas: Tar på mig det helt och hållet, eftersom det var jag som klippte in den. Jag var trött och bekväm i mina hörlurar, ska definitivt åtgärdas till nästa gång.

 6. Lephyrius skriver:

  Förbättring: Bakgrundsmusiken var lite för ojämn.

  Det var bra med tips på serier. Det känns som 80% av de serier jag tittar på läggs ner t.ex. : “Carneval”, “Dead like me” och Firefly. Så därför har jag börjat misstro en massa serier och frågar alltid mig: “Skall jag börja se den här serien? Den kommer säkert att läggas ner!” Sedan går det typ 3 säsonger och jag är alldeles för lat för att komma ikapp. Jag gillar att portionera ut det med ett avsnitt i veckan.

  Jag kan säga att jag är norrlänning och bor i Norrbotten. För mig är gränsen ungefär där plätt-pankaks gränsen går söder om Skellefteå men norr om Umeå. Okej Umeå-bor får räknas som norrlänningar.

  Har ni varit i USA? Har bara varit i New York och Los Angeles. Jag är kanske en tråkig person men jag tycker det är inte så stor skillnad mot Sverige eller Europa.
  Var skulle ni bo? (va inte tråkiga och säg beverly hills)

  Jag är en riktig knarkare av matlagningsprogram. Jag älskar F-Word och sedan gillar jag “In search of perfection”(Heston Blumenthal) . Gillar ni att laga mat? Vad lagar ni?(uppslag inför nästa program)
  Gordon Ramsay känns som en riktigt missförstådd person. Problemet är att de “noobs” han ger instruktioner åt inte kan följa dem. Enkla saker som att t.ex. att steka fisken korrekt och att ha hårt ris i risotton eller att inte ha överkokt pasta.

 7. Lephyrius skriver:

  Glömde att nämna:
  Good Eats,
  Vädigt bra program för recept och Alto Brown gör det roligt att förstå vad som händer kemiskt i matlagning.

  Anthony Bourdain No Reservations,
  Väldigt roligt att titta på det är lika mycket ett reseprogram som mat program. Jag tror aldrig jag har fått lika mycket inspiration i köket av något annat program.

  Jamie Does:
  Jamie gör olika europeiska länders matlagning. Här känns det som att Jamie är rätt placerad. Han är en riktigt nyfiken person också väldigt inspirerande men med mer recept.

  Top Chef:
  Det här känns mer som en hybrid mellan infomercials och tävling. Det roliga är att det är det otroliga rätterna de lagar. Speciellt de kockar som specialiserar sig i molekylär matlagning. Voltaggio bröderna var helt otroliga och nu följer jag deras blogg för riktigt spännande saker.

 8. bjornface skriver:

  Älskar att ni lyssnar på era lyssnare, och tar er tid till det här.
  Nu är det bekräftat, det jag nämnde för ett jäkla tag sen – Ni KAN snacka om vad som helst och göra det värt att lyssna på!

  Kraaaaaaam

 9. Oldgast skriver:

  Nu kan jag va sen men skit samma. Var inte så förtjust i det tidigare “skitsnacksavsnittet” men det här var mycket bättre. Ni la ju ribban när ni introducerade avsnittet med Seinfeld. Fantastisk serie. Kan själv inte välja en favoritkaraktär men det är alltid extra kul när Newman är med. Så fantastisk karaktär. En brevbärare som tar varje chans han får att få lite makt och bara vara allmänt småsint. Kefka är ju en retroresan-favorit när det gäller onda karaktärer men Newman är nog snäppet vassare enligt mig. Ni måste snacka mer fotboll någon gång.

 10. Fobb skriver:

  Tack för ett intressant avsnitt!

  Jag är själv ett fan av UFC, och följer även The Ultimate Fighter. Jag tror en stor del av UFC’s populäritet beror på deras förmåga att promota sina fighters som intressanta karaktärer. Självklart via The Ultimate Fighter, men också genom bra intervjuer och kommentatorer.

  Har man följt en fighter under flera år är det förstås extra intressant att se denna gå matcher. Har man däremot inte en “emotionell investering” tappar man nog en del av tjusningen med sporten (även om bra matcher förstås också är underhållande i sig)

  Har man inte sett något tidigare och vill börja titta på UFC så skulle jag iaf rekommendera att börja med The Ultimate Fighter serien, som sätter personerna mer i fokus, och kanske se en gala tillsammans med en kompis som vet lite mer om de olika matcherna?

  Kul prat om tv-serier förresten, alltid ett intressant ämne. Försöker se de större HBO och Showtime serierna, men byter personligen ut Gilmore “prata jävligt snabbt” Girls mot en valfri Anime (Tipsar förresten gärna om Anime i fall någon söker en rekommendation? 🙂

  //Fredrik von Braun

 11. Anders Brunlöf skriver:

  Fobb: Jag mottager mer än gärna några väl valda tips. Som det kanske framgått så är jag jävligt grön på området, har sett typ Silver Fang några varv, det är väl det enda (för tydligen ska man ju inte räkna med Avatar: TLA)

  Ge mig något som inte är så jävla japanskt dock. I alla fall till och börja med. Var nog mycket därför jag fastnade för Avatar, för att man slapp den där konstiga påträngande kulturen som alla verkar älska, men som jag finner rätt skruvad och obekväm.

 12. Fobb skriver:

  Hej Anders, vad roligt att du frågar! 🙂

  Skulle kunna lista hur många serier som helst nästan, men tar några jag kommer på direkt. Förstår precis vad du menar med det där ultrajapanska. Kan vara lite jobbigt ibland, men samtidigt skulle anime inte vara anime utan det. Det finns ju olika grader av det också givetvis 🙂

  Har själv inte sett Avatar, men jag har fått för mig (genom att bara kolla på lite bilder) att den är ungefär som en “shounen” anime, så du kanske skulle gilla en anime i det stuket? Några som jag gillar är:

  – Hajime No Ippo (boxning ala punch out i serieform)
  – Hunter X Hunter (martial arts, superpower)
  – Samurai Champloo (martial arts, grymt soundtrack)
  – Flame of Recca (martial arts, superpower)
  – Rurouni Kenshin (martial arts, samurai, superpower)
  – One Piece (superpower, sjörövare, lite barnslig men mysig)
  – Hikaru no Go (underbar anime on spelet GO)
  – Get Backers (superpower, privatdeckare)
  – Naruto och Bleach (Stora i väst, lite kommersiella serier men stundtals riktigt bra)

  Hajimen No Ippo rekommenderas som allra första anime skulle jag dock säga. Inte för flummig men jävligt beroendeframkallande 🙂 Du som diggar UFC skulle nog gilla temat också.

  Även NYA Full Metal ALchemist (2009/2010) ska vara riktigt bra har jag också hört (appro på Samsons kommentar i nått tidigare avsnitt) Gillade första version, men kände att den inte riktigt nådde samma klass som de allra bästa serierna, så är själv sugen på denna som sägs vara snäppet bättre.

  Vill du ha en lite mer seriös serie med djup så rekommenderar jag:

  – Ghost in the shell Stand Alone Complex (Även mina vänner är ointresserade av anime verkar gillar denna)
  – Welcome to the N.H.K (En all time favorit! Tar upp fenomenet “social withdrawal” på ett svart komiskt underbart vis)
  – Gungrave (låt inte den konstig början avskräcka, utvecklar sig till en suverän maffiaserie, bra slut)

  Vill också slå ett slag för min senaste favoritgenre som är ja, vad ska man kalla det … “gambling anime”? Oftast en riktigt cool och smart protagonist som dock hamnat snett och tvingas sätta livet på spel i olika konstiga utmaningar. Kanske tvingas spela sten, sax och påse, men måste spela med sitt eget blod i en lagom mängd som insatts för varje match? 😉

  – Gyakkyou Burai Kaiji: Ultimate Survivor
  – Touhai Densetsu Akagi: Yami ni Maiorita Tensa
  – Shoubushi Densetsu Tetsuya
  – One shots (en lite snällare variant än de övriga men samma tanke)

  En bra site för att läsa mer om olika serier, och även se vilka översättningar som finns rellade är anidb.net. Hoppas du hittar något som passar 🙂

Skriv en kommentar