Övrigt

Vilken Turtle är bäst?

Hur många gånger har man inte rent hypotetiskt slängt ihop två eller fler karaktärer i en strid, för att sedan sia om vem som skulle vinna? Allt från Batman Vs. Stålmannen till Tony Tiger Vs. Tiger Woods har flugit förbi i mitt huvud, men tyvärr har jag sällan fått några konkreta svar, eller statistik som visar på varför den ena är bättre än den andre.

Men tack vare Internet, en ordentlig dos fritid och en vild fantasi så har dock gänget bakom videopodcasten Death Battle försökt råda bot på detta i-landsproblem. I deras show är det just dessa fighter som får ta plats, man reder ut samtliga karaktärers bakgrund och attribut, för att sedan grafiskt visa resultatet. Deras deltagare har kanske inte alltid varit så vridna och konstiga som mina egna, men de är minst sagt på god väg.

I videon här ovan ställs några av mina största barndomsidoler mot varandra, där Leonardo, Michelangelo, Rafael och Donatello gör upp i en blodig och väldigt avgörande fight. Nu kanske jag råkar tycka lite annorlunda än vad skaparna om dessa fyra karaktärer, men när genomförandet är så pass bra är det svårt att vara negativ.

Se mer Death Battle här

Kommentarer

 1. Tobias Andersson skriver:

  Det är ju Screwattack som ligger bakom Death Battle så det är inget fritidsprojekt direkt 🙂

 2. ozzy88 skriver:

  Bra tips, kollat igenom alla snart.

 3. Teh FnoRd skriver:

  Det är juh knappast något nytt i sig. MTV gjorde “Celebrity Death Match” i slutet på 90-talet.
  Men fortfarande roligt som faen. 🙂

 4. Shotgun Facelift skriver:

  Anders, din blogg är mycket bra. Jag gillar att du inte spammar den full av inlägg. Lite då och då kommer de välskrivna inläggen!

  Ville bara nämna att jag fullständigt håller med om Death Battlen. Jag ser i och för sig snarare Donatello vs Leonardo i finalen, men att Leonardo skulle ta hem skiten är helt korrekt!

  • Anders Brunlöf skriver:

   Tack för de fina orden! Det optimala som jag känner är att publicera ca. fem inlägg per vecka. Ibland blir det färre, ibland fler men jag tror det är en lagom nivå att ligga på.

   Jag har ju alltid hållit Michelangelo närmast hjärtat, så jag hade vissa problem med hur de totalt dissade honom. Men det var ett riktigt roligt avsnitt, helt klart.

Skriv en kommentar