Nu har äntligen julkalender och årets bästa, mest intressanta och roligaste ”___ of the Year”-listor kommit och gott här på Svampriket. Nu tänker du kanske ”Nu måste väl de kreativa artisterna på Svampriket vara uttömda. Hur många nakenbilder, feministiska artiklar och märkliga skandaler kan man egentligen göra?”

Nej, vi har bara börjat och har jäkligt mycket mer på lager inför 2012, eller Svampens år som vi kallar det.

Det här är ingen artikel, det här är ingen krönika. Det här är ett manifest skrivet i eld och blod.

2011 drog vi i växeln och körde fullständigt om konkurrensen i spelbloggsfären. Inför 2012 har vi slipat, fixat och trimmat den här kärran till ett vrålåk. Nu ska vi inte bara bli störst, bäst och vackrast bland entusiasterna – vi ska bli störst, bäst och vackrast PUNKT.

”Vi kommer vara som ditt sockerberoende, ditt bästa ligg och din snuttefilt”
Ingen annanstans finner du samma entusiasm, samma bredd och samma blinkande svamp. Vi ska inte bara fortsätta ge er de bästa, roligaste mest kreativa recensionerna av alla, vi kommer också invardera ditt liv och bli en hörnpelare i dina vardagsbestyr. Om du inte varit in på Svampriket på en dag kommer du känna att du missar något. Vi kommer vara som ditt sockerberoende, ditt bästa ligg och din snuttefilt. Vi vägrar fastna i en redaktionell loop och bara referera till forna guldstycken. Var dag är ett nytt experiment och varje publikation ett nytt kärleksbarn. Vi fortsätter leverera allt ni vant er vid från oss och utökar konstant våra uttrycksformer till nya gammastrålar som förhulkigar er ännu mer.

Att skapa Svampriket är en krävande men belönande process. 2012 kommer vi dela belöningen och kraven med en sjätte artist. För att skydda de oskyldiga kommer dennes namn ännu inte avslöjas utan enbart hänvisas till som ”PROSPECT”.

Så slit av er alla kläder och håll i er för 2012 tar vi över!

/Anders Brunlöf, Tommy Håkansson, Ludde Lundblad, Malin Söderberg, Samson Wiklund & PROSPECT