Igår skar jag mig riktigt jävla illa. Jag klippte toppen av både min tumme och pekfinger på vänster hand. Det gör riktigt skitont. Särskilt när jag spelar tv-spel, skriver på ett tangentbord eller andas. Inspirerat av den här smärtan kommer veckans söndagslista luta åt det smärtsamma hållet. Utan vidare krusiduller får ni nu: De mest smärtsamma sätten att dö.

Mortal Kombat fatalities

Det känns nästan lite för givet att ha med Mortal Kombat på den här listan, men självklart har Midways blodkalas sin rättfärdiga plats. Få saker kan göra så ont som att få sin ryggrad utsliten eller att bli bränd till döds av andedräkten från ett skelett. Den här listan skulle kunna fyllas med bara fatalities. Det som gör att de hamnar så här långt ner i rankningen är att den känns mer komiska än våldsamma. Jag tänker inte på att det skulle göra ont, jag garvar åt hur det absurt det är.

Motorsågsdekapitation i Resident Evil 4

Det ser visserligen ut att gå rätt snabbt men tanken på den där klingans tänder som gnager sig genom skinn, kött och nacke ackompanjerat av en blodfontän (fun fact: halshugger du någon är blodet som sprutar ut rosatonat i färgen eftersom det är så syrerikt, true story).

Zombifiering i Metal Slug 3

Det här spelet innehåller något av världens främsta pixelarbete och animation och ingenstans är det så märkbart obehagligt som när våra hjältar får zombiespott på sig vilket får dem att smälta ihop. Sedan följer en märklig serie av händelser. Blixten slår ner i ens gravsten vilket gör att man reser sig och går igen. Kött ruttnar av från ens ben och ögonrinner ut som äggvita. Värst av allt är att man numer fått en livsfarlig attack – att kräkas en blodgeiser på ens stackars fiender.

Spetsad i munnen i Dead Space 2

Först slits din arm av, sedan lyfts du till taket av kyrkan och slängs ner på marken så revbenen spräcks. Vidare fäller monstret ut en kloliknande arm och svingar den mot din skrikande mun. Du penetreras med en sådan kraft att du nästan inte hinner märka att armen är på tok för stor för att rymmas i din mun, men så spricker dina kinder vid mungipan. Dina käkmuskler dras loss och slutligen exploderar ditt skallben av trycket inifrån.

Spetsad av spindeln i Limbo

Få saker är så läskiga som jättestora spindlar, till och med popcornursäkter på vita duken som Eight legged freaks är obehagliga. I danskutvecklade Limbo finns alla läskiga spindlars moder i den enorma svarta besten. Att se pojkens ögon slockna efter att ha blivit spetsad från fontanell till rektum gör inte bara ont, det lämnar kvar psykologiska sår som aldrig läker.