Som alltid så florerar ryktena och spekulationerna dagarna innan E3 och man måste verkligen hålla i sig för att inte flyga ur stolen av spänning och iver. Vi har till denna söndag valt att sammanställa vad vi individuellt ser fram emot mest under nästa vecka och den listan har ni här, utan inbördes ordning (minst först).

Notis: Ludde får inte vara med, för han ska ju till Los Angeles och E3 i alldeles hög person. Det aset. Och han skulle bara surra om något obetydligt Skylanders-spel ändå.

Linus önskar sig tre treor på E3

Kingdom Hearts III
Hur mycket jag än tyckte om Kingdom Hearts I och II har jag aldrig haft varken ork eller vilja att ge mig på någon av de, i runda slängar, sextiofyratusentrehundra spin-offs som släppt till slumpmässigt utvalda konsoller. En direkt uppföljare till en stationär konsol däremot, det hade varit mumma. Att åter få springa runt i Square Enix skruvade Disney/Final Fantasy-mix, det önskar jag mig av E3-gudarna.

Just Cause 3
Just Cause 2 var ett av tidernas bästa i fråga om ren och skär underhållning. Att röja runt i det tropiska öparadiset orsakade akuta svettningar och fnitterattacker. Spräng lyftkranar, fäst jeepar på undersidan av passagerarflygplan, kör en sportbil ner för en stupande bergssida… möjligheterna tycks ändlösa. I en uppföljare vill jag ha precis samma vansinneunderhållning, men ser gärna också en vettig story, intressanta karaktärer och röstskådespelare som inte får en att gömma huvudet i kudden av skam.

Half-Life 3
Nä, jag tror inte heller på det. Det kommer inte att hända, tyvärr. Men ”tre treor på E3” låter betydligt bättre än ”två treor på E3”, så det får vara med. Det har gått för lång tid nu för att bara vara en ny episod som ska släppas. Att få episod tre istället för en faktisk trea skulle vara så att få ett halv digestive efter att ha gått hungrig i tre månader. Världen behöver Half-Life 3 nu. Jag behöver Half-Life 3. Så kom igen Valve. För fan.

Malin fantiserar om gamla och nya IPs

Klicka på bilderna för att.. se dem bättre  😉

Några dagar senare..

 

Anders förlitar sig på David Cage

Nog fan ska det alltid vara lite omotiverat naket i det mesta som David Cage gör, men när det han gör är superintressant förövrigt så är det enkelt att se mellan fingrarna. Jag har gång efter annan försökt övertala vänner och bekanta att inhandla ett stycke Playstation 3 och mitt främsta argument då är inte Uncharted-serien, inte God of War 3. Det är Heavy Rain. Det är unikt, det är kreativt och det är fortfarande förbannande bra.

Kara är givetvis det jag väntar mig få se mer av och jag dregglar av bara tanken (Har ni inte sett trailern än så kan ni glutta in i framtiden via den här länken). Men David och Quantic Dreams har dessutom lovat att utannonsera t v å  spel till årets mässa. Troligtvis är det ”andra” ett mindre budgeterat och mindre intressant spel, troligtvis till Vita. Och troligtvis är ”det första spelet” (Kara) inte ens ett spel utan en teknikdemo som återigen visar vad studion är kapabla till. Ni minns kanske The Casting, som lade grunden för Heavy Rain men inte hade något med det egentliga spelet att göra? Men ändå. Spelvärlden mår bra av fler spel befriade från världskrig och motorsågsbajonetter. Spel som vågar vardagslunka och kännas, utan att världens öde rider på spelarens axlar.

Samson är en bitter gammal gubbe

Jag är egentligen inte särskilt sugen på någon speciell titel. Visst vill jag också se gameplay från Last Guardian, Tomb Raider och allt annat som alla andra också vill se. Annars är det mest de nya sakerna jag hoppas på. Kanske något nytt IP som kan vara intressant (gärna inte ytterligare ett jävla FPS eller MMO, tack!).

Vi som håller noggrann räkning vet att det är dags för Valve att utannonsera nästa titel och som jag ser det är det antingen Left 4 Dead 3, vilket kan bli coolt – särskilt om Gabe implementerar min sambos förslag – eller Half Life 2 episode 3 eller ett nytt IP. Hoppas, hoppas. Jag är också sugen på att få se något från Mojangs Stora Endian. Det har bara varit vaga antydningar från mysfarbror Notch hittills. Vad går spelet ut på egentligen? (Déjù vu, någon?)

Tommy vill veta mer om Wii U (och ingen är förvånad..)

Under förra årets E3-mässa visade Nintendo upp uppföljaren till Wii. Det slutade med att alla, inklusive jag, lämnades helt förvirrade med massor av obesvarade frågor. Under de första timmarna var många av oss inte ens riktigt säkra på om det faktiskt var en helt ny konsol man visade upp, eller bara ett tillbehör. Under det här årets presskonferens ser jag fram emot att se Nintendo presentera själva konsolen lite bättre, och inte bara fokusera på pekskärmskontrollen. Jag ser fram emot att få veta mer om konsolens hårdvara, och hur den presterar jämfört med Xbox 360 och PS3. Jag ser även fram emot en officiell prislapp. Det har hänt mycket sedan 2005, så att slänga ihop en konsol som är ungefär 25% starkare än PS3 för under 3000kr ska inte vara någon omöjlighet.

Men mest av allt ser jag såklart fram emot spelen och konsolens funktioner. Jag vill se att man lärt sig av 3DS-lanseringen, och inte släpper ut konsolen innan det finns spel till den och innan alla funktioner fungerar som de ska. Jag hoppas inte på att få se ett Mario Universe eller Zelda HD vid release, men tror samtidigt att Pikmin 3 och nya Super Smash Brothes kommer visas upp. Jag ser fram emot att se vad Retro Studios arbetat med sedan Donkey Kong Country Returns, och jag vill bli försäkrad om att Nintendo äntligen fixat ett ordentligt tredjepartsstöd utöver casualspel från Ubisoft. Det är var jag ser fram emot den här E3-mässan.

Givetvis finns det mer vi vill se och givetvis finns det mycket (eller förhoppningsvis i alla fall något) som vi inte visste att vi ville se. Men vi kommer säkerligen delge vad vi tyckte och tänkte via twitter, djungeltrumman och eran favoritsajt Svampriket.se.

Vad Ludde hittar på på andra sidan Atlanten får ni se nästa vecka.