Jag och min kollega här på Svampriket, Niklas Sintorn, är förmodligen de enda människorna i hela världen som fortfarande bryr sig om Microsofts Kinect. Eller rättare sagt, vi vill kunna fortsätta bry oss om den. Vi båda anser att den nya Xbox One-kameran har potential. Tyvärr verkar det inte vara någon annan och då tänker jag i första hand på spelutvecklare som vill eller vågar chansa på att utveckla de spel som detta tillbehör skulle må bra av. Det kanske till och med är som så att de inte har några bra idéer som de känner är värda att satsa på.

Vilken tur då att jag finns och är så pass givmild av mig att jag helt sonika nu kommer att presentera tre spelidéer som garanterat skulle göra succé. Varsågoda.

hoff2Kinect Knight Rider

Ni som har spelat Forza Horizon 2 och använd er av en Kinect förstår förmodligen redan nu vilket helt otroligt ballt spel detta skulle bli. Tänk er att spela som Michael Knight och och köra omkring i K.I.T.T i en lika stor och öppen värld precis som i Forza. Istället för att en far runt till olika race så är det givetvis en massa skurkar och annat elakt folk som måste sättas på plats och överallt finns det rättvisa att skipa. Medan du gör det så kan du helt sonika föra enkla dialoger med K.I.T.T och givetvis beordra ”honom” att avlossa en missil och så vidare då och då. Kan bli hur kul som helst.

 

HBBHeadbangers Ball – Kinect Edition

Något som jag uppskattar att göra, när jag är lite överförfriskad och befinner mig på en fest, det är att spela luftrummor/luftgitarr och skaka på mitt huvud. Jag vet med säkerhet att detta är något som jag inte är ensam om, utan det finns fler som jag. Således tänker jag att det inte skulle vara så dumt med ett spel anpassat för Kinect som anammar detta beteende. Det behöver inte alls vara något avancerat. Tänk er ett Guitar Hero, fast utan plastinstrument och utan något poängsystem. Detta spels enda syfte är att göra det lite mera legitimt att spela lufttrummor på fyllan. Dra igång spelet och se sedan dig själv och dina vänner på tv:n. Så enkelt. Så genialt.

 

ksw21Kinect Star Wars II

Av dessa tre titlar är nog detta spel det enda som kanske skulle kunna dyka upp på riktigt, någon gång. Jag tyckte att föregångaren till Xbox 360:s Kinect var helt okej, men det kändes som att det inte riktigt var så bra som det skulle kunna varit. Med den nya Kinecten så ser jag att det på riktigt skulle kunna kännas häftigt att stå i vardagsrummet och svinga ett lasersvärd eller totalförstöra Mos Eisley i rollen som en rancor.