Idag är en seg söndag. Min hjärna går på en slags brummande halvtakt och protesterar vilt varje gång jag försöker formulera något sånär avancerade tankar. Att skriva listor kommer egentligen inte alls på tal. Men jag gör det lätt för mig och listar helt enkelt saker. Från spel. Fritt tolkat.

Bilarna i Paris från Sly 2

Sly 2 är i mina ögon ett av de snyggaste spelen alla kategorier. Den lite rundade, cartoonie-stilen kliar mig på precis rätt sätt. Och bäst i hela spelet är den över lag skitsnygga Parisbanans ännu skitsnyggare bilar. Jag vill ha en. Glida runt på stan och vara härligt tecknad. Och skitsnygg.

Det skitstora gruvhjulet i Bulletstorm

Skitstora saker är häftigt. Desto skitstörre desto häftigare. Gruvhjulet från Bulletstorm tar skitstora saker till nya nivåer, och det är svårt att inte fnissa likt en liten, liten förskolunge när man ser det dundra fram genom ökenmiljön. Ibland kräver reptilhjärnan inte mer än så. Jag vill ha en. Och en söndag som den här passar den tveklöst på min lista.

Bollen från Katamari Damacy

Är det något som är bättre än skitstora saker, så är det skitsmå saker. Går det att inte älska skitsmå saker? Och finns det något som i sin tur är bättre än skitsmå saker, så är det skitsmå saker som blir skitstora. Som bollen i Katamari Damacy, som börjar bara några centimeter hög för att sedan samla upp större och större saker och växa sig skitstor nog att rulla upp berg. Hade den funnits på riktigt hade den antagligen varit det värsta massförstörelsevapnet sedan atombomben, men det skiter jag i. Den är skitcool. Jag vill ha en.

Svampgubbarna i Kingdom Hearts

Om svampgubbarna är goda eller onda har jag väl egentligen ingen aning om. Ibland agerar de fiender, men för det mesta glider de bara runt. Visst dundrar fightingmusiken i högtalarna, men att pryla på dem känns bara fel. De är ju skitsöta. Superskitsöta. Jag vill ha en. På mitt rum. Den kan sova i fotändan av min säng.

Darkling från The Darkness II

Darkling är skit. Bara. Ren jävla skit. Jag hatar honom. Han är hemsk. Jag vill absolut inte ha en. Någonsin. Kill it wizz faja!