Secret of Manathon

Del 6: Den där vi fortsätter att misslyckas

Lagom till att vi har fått lite vind i seglen så börjar det jävlas för oss igen. Kanske var vi trötta, kanske var vi ouppmärksamma, men i del sex av denna videoserie går det mesta helt fel.

I vanlig ordning välkomnar vi kommentarer om vad vi gör fel, tips och tricks och gärna ett fusk eller två.

..Och bortse från vad Tobias säger i slutet. Vi är tillbaka nästa vecka.

Kommentarer

 1. Tobias Andersson skriver:

  Jag säger ju bara att spelet kan dra åt helvete till nästa vecka 🙂

 2. Ebriusum aka Ebbeföfaen skriver:

  Ett tips, använd healing magier över Candy då även magier levlar upp ^^

 3. blutt skriver:

  U MAD BRO?! ;D

  haha, det är riktigt kul o kolla på när ni rage:ar! ^^ Själv älskar jag Secret of Mana, lite för att det inte riktigt är en dans på rosor, och att jag älskar strids-systemet! Här kommer lite tips från coachen:

  * JRPG från förr är ingenting gratis. Att farma XP även såhär tidigt är nästan ett måste i SOM. Hitta en någorlunda lätt fiende(kan vara i slottet), och lvla upp en eller två lvlar innan ni går tillbaka till bossen.
  * Ni måste spamma offensiva magier med dvärgen. Det går inte att vänta i några sekunder efter hon lagt en magi, utan basha magiknappen maniskt under spellcastingen och lägg så många som möjligt, så snabbt som möjligt. Freeze fungerar ju ypperligt!
  * Ni måste ha minst en maginöt samt en återupplivningskopp(Från denna får man ju max MP också)!
  * Tänk på att heala alla varje gång ni använder Cure-magin. Om jag inte minns fel tar det lika mkt MP som när man healar en enskild.(Behöver bara en helas, använd candy)
  * Hela när någon är under 50% hp.
  * Håll koll på livmätaren! Det är ofta någon springer runt och slåss med mindre än 30% HP
  * Dö inte 🙂

 4. Niklas Sintorn skriver:

  +1 på det Blutt och Ebbe skriver. Magi levlas likt vapnen, och kan bli überimbafeta tools of ultimate destruction and death (and healing)!

  Grinding är som sagt viktigt, oavsett hur tråkigt ni tycker det är 😉

 5. Tobias Andersson skriver:

  Jag tror att mitt och Anders problem är att vi tacklar SoM som om det vore Zelda. Vi vill kunna skilla oss ur magier och tycker målsökande attacker är fusk, därav att spelet känns helt trasigt. Grinding har varit på tal off air men känns “fel”. Vi ska spela in nytt i helgen så vi får se om vi kan tänka om lite 🙂

 6. blutt skriver:

  Hur fel det än känns så måste ni grinda i SoM. Den expen man tilldelas när man enbart följer storyn räcker inte på långa vägar för att exempelvis klara av sista slottet, eller ens komma nära.

  Kan förstå att det idag uppfattas som trasigt, men förr va det lixåm inte ett problem, utan mer ett komplement. Kan tänka mig att detta spelet är en anledning till varför jag faktiskt gillar att grinda som en galning i diverse spel 🙂

  Blev faktiskt ruskigt sugen på att spela SoM nu. Kanske blir en genomspelning när man kommer hem ^^

 7. Johanw123 skriver:

  Kan vara en bra sak att spara efter man köpt och equipat items :)) det sparas ju inte när man dör, så ni hade nog rätt kass armor efter första försöket! Hjälper rätt så mycket har ja för mig.

Skriv en kommentar