Krönika

Årets bästa deal?

Alldeles nyss rensade jag ut min PS3-hårdisk på över 60 GB med onödigt material. Installationer av avklarade spel och demo-verioner av redan släppta spel är inget jag behöver – framförallt inte nu.

Jag har alltid varit nöjd med Playstation Plus. Eller nja, när jag först skaffade min prenumeration så tog det endast någon vecka innan Playstation Network slocknade och låg nere en längre tid, men sedan dess har jag alltid fått valuta för de pengar jag spenderat. Detta kommer definitivt inte ändras nu, för som det deklarerades under Sonys E3-konferens så är Playstation Plus på väg att bli ännu bättre. Se videon här nedan:

Eftersom många av er säkerligen lider av Internet-ADHD och inte såg hela videon ska jag förklara det så enkelt som det bara går för er. Playstation Plus-medlemmar erbjuds 45 gratis spel per år. Dessa är dessutom (inte bara) små skitspel som ingen vill spela. De jag just nu laddar ner och installerar är;

Detta är några av de spel som erbjuds gratis denna månad. Det finns dessutom fler riktigt bra titlar som jag redan sitter på. Dessutom kommer fler titlar att tillkomma och även om det är svårt att sia om hur kvalitén på dessa kommer vara så går det inte att förneka att det är en bra deal det handlar om, inte minst då ett år Playstation Plus endast kostar 480 kronor.

Jag vet att jag ofta prisar Sony och Playstation 3, men finns det verkligen någon därute som inte tycker detta är en suverän deal?

Kommentarer

 1. Bob at PxK skriver:

  Min bror tipsade mig rätt hårt om detta, så får väl nog ta och skaffa detta då!

  480kr per år antar jag? Mucho prisvärt.

 2. Anders Brunlöf skriver:

  Bobby: 480 spänn per år är korrekt. Do it, and lets play Renegade Ops tillsammans?

 3. Bob at PxK skriver:

  Ach so, det ska ju vara superbt. Får kika på detta du!

 4. Nidde skriver:

  Jag tycker 480kr är ett förträffligt pris med tanke på hur mycket man får.
  Men det finns ett hinder, och det är samma hinder som fått mig att inte dra fram kreditkortet ända sedan PS+ lanserades, att man förlorar mycket av sitt content när man slutar betala prenumerationen.
  Hade det inte varit för den lilla asterisken så hade jag köpt det utan tvekan.

 5. Peter Eriksson skriver:

  Jag är toknöjd med PS+
  Jag har ju aldrig i världen tid att spela allt gratis jag fått, tex Little Big Planet, Far Cry 2 och Sly 1 som väntar i den virituella spelhögen, och allt smått PSX titlar de e fan najs.
  Och nu detta?! Jösses den som ändå vore 65..
  Men nu när min 60gig dött Ylod döden för andra gången och inte pallade reparationen igen sitter jag och dregglar över en röd PS3, så oavsett tid skall jag ju iaf ha allt gratisgodis 🙂
  Strangers Wrath e coolt btw!

 6. Tobias Andersson skriver:

  Jag är helt med Nidde. Jag får hyra gamla spel för 480kr per år som jag förlorar om jag slutar med Plus. Inte min kopp te.

 7. FANCYface skriver:

  Men om man bara köper plus för en månad så kan man bara spela spelen man laddat hem i en enda månad?

 8. Mckorv skriver:

  Håller med om att det ser rätt fint ut men håller även med Nid/Tob att det ser rätt fult ut.

  Sedan när man har hälften av sina spel bundna bakom PS+ har man inte många andra val än att fortsätta premma. Förvisso är väl femhundringen/år fortfarande en bra deal, jag betalar villigt mina 400 till MS bara för att kunna gå online.

  Vet fan inte, kanske bara är jag som är gammgubbe men det är något som känns sjukt med att inte ha sina spel tillgängliga om man vill gå tillbaka till dem i framtiden.

  Känns som en sjuk tid för tv-spel, nintendo känns helt uträknad efter sin Wii-u-dynga, Sony har lite intressanta spel men floppar bort vitan totalt och microsoft håller bara på med konstiga mediagrejer. Dags att börja spara till en pc?

 9. gabbay skriver:

  Ja Playstation plus är verkligen värt sitt pris. Jag vet inte hur många spel som man har fått gratis som man aldrig hade tänkt köpa men man har tankat som har visat sig vara riktigt bra. En stor nackdel är dock att man måste fortsätta att vara medlem för att spela spelen. Det var inte så från början.

 10. Henrik Blomgren skriver:

  Vore det spel som faktiskt är värda att spela så skulle det ju vara intressant om det inte vore för att man förlorar dem så fort man slutar betala.

  Så dåliga spel och förlust av dem när man inte betalar 500kr/år? Nej tack. Då köper jag heller spel jag vill ha och spelar dem istället.

 11. Tobias Andersson skriver:

  Förresten så är Humble Indie Bundle V årets bästa deal, så det så!
  http://www.humblebundle.com/

 12. Anders Brunlöf skriver:

  Nu är det ju inte spelen som jag i första hand prenumererar på PS+ för. Jag skaffade det för snart ett år sedan, framförallt för att kunna spara i molnet och få tag i tidig beta m.m.

  De spel som jag varje månad får ta del av gratis är bara en bonus.

  Men jag håller med om att det är surt att man måste “lämna tillbaka” spelen när man inte längre vill ha plus. Men som det ser ut för mig kommer jag nog ha + så länge jag fortfarande spelar PS3.

  ..Och ja, nya Indie-bundeln är awsome-sås!

 13. T4 was Here skriver:

  Hoppas att we kan spela lite Warhammer ihop.
  Men Plus dealarna kan vara hur bra som helst dom får ändå inte plats i min 60 gigare…

Skriv en kommentar