Krönika

En jävla skitresa

I början av detta år ramlade det ner en recensionskod i Svamprikets inkorg. Det var en kod till ett spel för Playstation 3. Spelet hette Journey. Eftersom det vid den tidpunkten endast var herr Brunlöf som satt med ett PS3 av alla oss på Svampriket vidarebefodrades koden åt hans håll.

Anders gjorde sitt jobb, spelade igenom Journey och levererade en recension. En recension som gjorde att jag fick en konstig tanke i mitt huvud. För första gången kände jag ett behov av att ha en Playstation 3. Jag kände att jag måste spela detta spel. Jag måste spela det nu!

En kort tid senare, som av en händelse, ramlade det ner ett PS3 i mitt knä. Äntligen skulle jag få spela detta fantastiska spel som Anders och många fler nu hade hunnit hylla.

MEN så var det detta med Playstation Plus! För att kunna ladda ner spel till sitt PS3 var en tydligen tvungen att vara medlem först. Något som kostar pengar. Just pengar är något som jag inte hade särskilt mycket av, och jag prioriterade hellre några 6-pack folköl än ett medlemskap hos Sony.

MEN så kom det sig att jag flög till Los Angeles och närvarade på Sonys presskonferens under årets E3. Där visade det sig att alla som var på plats på konferensen fick gratis Playstation Plus i ett helt år. Äntligen skulle jag få spela Journey, som nu ännu fler människor hade hunnit hylla.

”Journey ska upplevas uppkopplat, eller inte upplevas alls”
MEN när jag väl kom hem från USA kom det till min vetskap att jag inte alls behövde vara Playstation Plusmedlem för att ladda ner spel. Det hade varit ett missförstånd från min sida. Så hela min tripp till Los Angeles och E3 hade varit i onödan. Fast det gjorde inte så mycket, för nu jävlar skulle jag äntligen få spela Journey, som vid det här laget hela världen hade hunnit hylla.

MEN när jag väl hade fått spelet nedladdat på mitt PS3 var det något fel på filen. Det gick inte att starta spelet. Det var något trasigt som var fel. Det var iallafall vad jag trodde, men än en gång så visade det sig att det var min okunskap inom Playstation Network som var boven i dramat. Det som jag hade laddat hem var enbart nyckeln för att låsa upp spelet. Tydligen var det som så att jag även behövde ladda ner trials-versionen av Journey. Sagt och gjort, äntligen fick jag se titelskärmen på spelet som nu hela universum hade höjt till skyarna. Nu skulle jag få ta del av denna underbara resa.

MEN efter att ha spelat i ungefär två minuter fick jag upp ett meddelande på min TV att jag hade förlorat kontakten med Playstation Network. Jag var offline. Vilket i sin tur innebar att det skulle vara slöseri med tid att fortsätta spela. Journey ska upplevas uppkopplat, eller inte upplevas alls, har jag förstått. Jag startade om min PS3. en, två, tre och fyra gånger. Varenda gång hände samma sak. I högst fem minuter fick jag spela innan jag blev nedkopplad igen.

Jag har inte försökt köra igång Journey något mer, efter den kvällen. Vet inte om jag någonsin kommer att försöka igen. Journey kanske är en sådan resa som det inte är menat att jag ska få uppleva?

Kommentarer

 1. Gonzo skriver:

  Se till att du ger det ett försök igen vid ett senare tillfälle! Det är värt besvären!

 2. Jocke skriver:

  För att ladda hem spel behöver man ju inte vara medlem i Playstation Plus, det räcker med att vara medlem i Playstation Network.

 3. Frances skriver:

  Ludde! Ta maskinen, åk hem till någon som har vettig uppkoppling, drick lite bira och spela! Det är så värt det!

 4. Tommy Håkansson skriver:

  Jocke: Du menar precis som Ludde säger i texten? ;p

 5. Jocke skriver:

  Tommy: “MEN så var det detta med Playstation Plus! För att kunna ladda ner spel till sitt PS3 var en tydligen tvungen att vara medlem först. Något som kostar pengar. ” Läser jag som något annat 😀

 6. Jocke skriver:

  Oppps missade tydligen “MEN när jag väl kom hem från USA kom det till min vetskap att jag inte alls behövde vara Playstation Plusmedlem för att ladda ner spel” Får lära mig läsa bättre 😉

 7. Jocke skriver:

  Tycker oavsett problem så ska du ta dig tiden med Journey, det är ett spel värt att spela. Första gången spelade jag det helt själv utan medresenär och jag grät. Andra gången var det lika starkt när jag fick någon med mig. Upplevelsen blev dock inte sämre av att vara själv på resan.

 8. Quid skriver:

  Vad hände med att blåsa lite i kassetten och sen spela? Nu verkar det ju vara en hel vetenskap ett spela på konsol… det var bättre förr! 🙂

 9. Samson skriver:

  Jag vill minnas att ngn påpekade att det går att spela offline om man ställer in det så i menyn. Har inte testat själv.

 10. Ludde Lundblad skriver:

  @Samson – Jo, men som jag skriver i texten så vill jag inte uppleva Journey offline!

 11. Alex skriver:

  Meh, jag som såg fram emot en ordentlig jävla sågning.

 12. Daniel Jonsson skriver:

  Funkade prima för mig, bortsett från detaljen att jag inte får handla i PSN själv för Sony. Trots att jag är 19 måste jag sätta in pengar via mammas PSN-konto. Sony vill nog inte myndighetsförklara mig… 🙁

 13. MetalSlime skriver:

  Vevade också ner demot och slirade runt lite på sanddynerna. Fick inget sånt hallelujah-moment som man tvingats förvänta sig. Störde mig på att jag inte kunde hoppa utan att samla ihop små tygbitar. Stängde av. Längtar inte tillbaka.

Skriv en kommentar