Som alla vet är spel något livsfarligt, men nördkultur behöver inte bara inspirera till våldsbrott. Enligt flera olika föräldragrupper kan tv-spel, tv-serier och serietidningar inte bara göra dig benägen att roundkicka folk i huvudet utan också göra dig HOMOSEXUELL! Eller åtminstone lite småqueer! Eftersom Pride i år har sin kampanj för att övertyga dig att gå över till det mer queera laget kommer här en guide till populärkultur du kan konsumera som gör dig icke-hetero lite snabbare än vanlig vänstervridenbögpropagerandefeminazi-media!

Torchwood: Miracle Day

Inte bara är Torchwood: Miracle Day en awesome serie i den gamla “Science fiction as ‘what if?’”-andan*, den innehåller också en massa böghångel och sexytime mellan sjukt snygga män. Dessutom behandlar serien inte huvudpersonen Jacks (känd från förra årets Queervideo) sexuella läggning som något obskyrt eller ovanligt, utan låtsas som att det i denna underliga framtidsversion är helt normalt att ha en sexuell läggning som inte är heteromonogam! Perfekt för den unga hjärna som vill formas och tro att det inte är något konstigt med att vara olika. Själva handlingen i Miracle Day kretsar kring hur samhället skulle hantera en värld där ingen längre dör och jordens resurser snabbt håller på att ta slut. Torchwood har utöver Miracle Day redan tre säsonger på nacken, men den fjärde är fristående och kan ses oberoende av de andra. Dock kommer du få det dramatiska slutet i säsong tre spoilat för dig, så be warned!

Batwoman, Detective Comics #854->

Åh, hurra, ett helt och hållet manligt team rebootar Batwoman till en rödhårig lesbian för en förmodat helt manlig publik. Detta kan ju bara bli bra. Fast det blev faktiskt helt fantastisk. Känner du som kvinna att du vill ha en bild av lesbianism som en livsstil med riktiga relationer och problem, inte bara godartat klubbhångel för en manlig blick, och dessutom se superhjältar sparka rumpa på kuppen? Då kommer Batwoman (Kate Kane) göra dig helhomo! Inte bara presenteras Kates och poliskommisare Renees relation som långvarig, utan dessutom problematisk då Kate hela tiden måste hålla skenet uppe utan att avslöja att hon är Batwoman. Det här får dessutom ta upp ett helt nummer! Lägg till del att artworken är något av det snyggaste på evigheter och du har flatpropaganda som heter duga! Serien fungerar även för heterosexuella män som vill känna sig lite mer “queer” genom att få för sig att lesbiska relationer inte existerar för deras höga nöjes skull! (Dessutom har Batwoman en aaaaassnygg röd bobcut. Inte för att jag är partisk)

Senare Biowaretitlar!

Att spela Bioware är som att försöka hoppa grodhopp över ett minfält för den som inte önskar sig queera böjelser utan vill ha en hälsosam heteromonogam relation och dessutom låtsas som att inget annat finns i hela världen. Dragon Age, Mass Effect 3 och Star Wars: The Old Republic är saker att spela om en vill utsättas för riktig hederlig homopropaganda. I Dragon Age 2 kan en dessutom bara artigt säga nej till homotrollkarlen när denne stöter på ens manliga avatar, istället för att hota honom med våld som en kunde med Zevran i Origins. Även om homosexualitet mer är ett nedladdningsbart DLC än något en föds med i SWTOR så är det så farligt att föräldragrupper försök få spelet nedplockat hos diverse återförsäljare. Känner du dig tråkigt hetero så är Bioware en quick fix!

Sailor Moon

Om du gillar animé är chanserna rätt stora att du redan utsatts för så pass mycket queera element att du inte behöver den här tipslistan, men för de av er som kanske inte känner att det är riktigt nog kan ni sträckkolla japanskspråkiga Sailor Moon. Serien har flera queera karaktärer och de kvinnliga huvudpersonerna blir kära i andra kvinnor lite hux-flux när dessa sätter på sig manskavajer. Så många som tre Sailors är lesbiska, och det finns grova antydningar kring Sailor Jupiter. Dessutom finns det en hel drös homosexuella och transsexuella skurkar. Se dock till att få den japanska versionen, då den engelska med omskrivningar och omdubbningar försökt redigera bort allt som kan uppfattas som gay.

Final Fantasy XIII

Visst visst, det kan påstås att Final Fantasy XIII var Sqaue Enix försök att visa att de vågar vara nytänkande även med sin mest kräsna fanbase, att de försökte visa att österländska RPGs fortfarande har “det” och vadänmer det stod i speltidningar världen över. Men mig lurar ni inte! Final Fantasy XIII är inget annat än episkt stor lesbisk propagandahistoria mellan Fang och Vanille. I ett spel som främst handlar om sorgen efter ett syster, en flickvän och en mor är det enda övertygande kärleksparet den superstöriga sockerchocken och den hårda krigarkvinnan. Komplett femmecentrerat alltså! Pallar du det linjära upplägget är det ett 60 timmar långt questande som kommer leda dig mot en lite queerare livsstil!

My Little Pony: Friendship is Magic

Saker som relationer utöver vänskapliga sådana och sexualitet tycks inte existera i Ponyville. Bara det i sig är ju helt galet och maddafakking weird! Utöver det är det en välskriven, rolig och fanbasedriven serie som innehåller en massa kulörta ponnies och magi. Du blir lite mer queer bara av att ha sett introt!

Buffy – The Vampire Slayer

Det tar ett tag för Buffys kompis Willow att erkänna sig läggning, men när den där första kyssen väl  kommer så har det skett en massa såndär karaktärsuppbyggnad och personlig konflikt som åter igen får icke-heterosexualitet att verka helt naturligt. Utöver det är hon dessutom nördig, blyg och har magiska krafter. Efter att hon kommit ut blir hon en betydligt mer självsäker och stark person, vilken kan få tittaren att tro att bejaka den en är, även om det betyder icke-hetero, kan vara en positiv upplevelse! Sjukt bra för dig som vill bli lite mer queer! Dessutom finns det vampyrer i serien och det är ju alltid coolt. Eller ja, MED ETT UNDANTAG DÅ.

 

Serei no Moribito: Guardian of the Sacred Spirit

En anime baserad på en manga, i sin tur baserad på ett antal fantasyböcker, som handlar om en awesome krigarkvinna som genom diverse tillfälligheter får vårdnaden om en liten bortskämd prins. Det finns inga tydliga queera inlsag i serien, men den uppmärksamme kommer att notera en mycket knepig manlig karaktär, Tanda. En subbe som snällt sitter i en hydda och väntar på att den åsum krigarkvinnan ska komma förbi så han kan laga mat till henne och ta hand om henne innan hon ger sig av igen. Tanda hoppas att hon någon gång ska inse att hon är lika förälskad i honom som han är i henne. Knepigt mansporträtt som kan vara förvirrande för de som enbart är vana med manliga ikoner så som Bruce Willis!

BBC’s Sherlock

Herrejisses, hur NÅGON kan se BBC’s Sherlock och inte vilja ha special alonetime med majoriteten av karaktärerna går mig helt över huvet! I och med introduktionen av Irene Adler i senaste säsongen har manusförfattaren Steven Moffat dessutom gjort det otänkbara och introducerat sexualitet som något flytande och inte 100% bestämt från födseln! Vadfalls?! Hur ska stackars tittare inte bli könsförvirrade av att höra något dylikt? Irene Adler definerar sig som lesbisk och har en öppen parrelation med en kvinna, men ligger också med män! Samtidigt påstår hon att John skulle ha en gaychrush på Sherlock trots att han bara vill ha sex med kvinnor! Hur? Va? Men?! Asså!

Persona-spelen

Varje gång nån säger icke-hetero och spel i samma mening (samt redan använt Bioware) tar de upp Atlus Persona-serie. Uppenbarligen tycker utvecklarna att det är naturligt att i historier om en mångfacetterad grupp ungdomar ha med en eller flera icke-heteros. Lägg på det till roligt gameplay, bra handling och schysst grafik och du har en queerpropaganda värdig Mark Levengoods folkkärhet!

Doctor Who: A Good Man Goes to War

Det finns absolut ingen poäng med att se enbart ett avsnitt av Doctor Who, men i halvtidsavslutningen för säsong sex finns en helt sanslös parkonstellationspropaganda. Det är en lesbisk romans som både överskrider klass- och rasgränser i Vikorianska England, där den siluriska Madame Vastra har ihop det med sin tjänsteflicka Jenny. The två ingår i Doktorns specialstyrka och är dessutom enna jäkla slagskämpar. Kan jag få höra ett “WHATISTHISIDON’TEVEN!” från alla ultrakonservativa kärnfamiljsförestråkare därute?

Pet shop of Horrors

Count D är en supervacker kinesisk man som driver en underlig djuraffär i New York. Han har ett androgynt utseende, något som förvirrar polisen Leon, som är övertygad om att Count D håller på med jävligheter då hans kunder allt som oftast dör under mystiska omständigheter. Under mangans gång blir Leon och Count D osannolika vänner och efter ytterligare några kapitel början Leon känna en ytterst förvirrande attraktion till The Count, som dessutom tycks ha underliga manliga friare till och från. Extremt mycket gaypropaganda då till och med ett superhetro som Leon kan falla för en feminiserad man i smink!

Har du egna tips på populärkultur som kan göra folk lite mer queera? Lämna dem i kommentarerna! Och glad Pride på er!

*Tänk Gattaca eller den lite nyare In Time. Dvs. Science Fiction som inte fokuserar på att teknik eller vetenskap ska vara rimlig, utan mer är en studie i hur ett samhälle skulle fungera om den här saken skulle kunna vara sann. Hur skulle den utnyttjas, hur skulle folk leva?