Skitsnacksblogg

GSP: En klass för sig

UFC 154 gick av stapeln under helgen och för mig var det en extremt efterlängtad gala. Jag hade själv döpt den till “Konungens återkomst”, just för att en viss George St-Pierre klev tillbaka in i oktagonen under denna gala, efter ha varit borta i hisnande 18 månader.

Och vilken comeback det blev! Vilken fight! Jag vet rakt inte vem jag ska vara mer imponerad av; GSP och hans extremt säkra brottning, guard-passing och ground&pound, eller Carlos Condits enorma hjärta och ovilja att ge sig där 90% av GSPs potentiella motståndare gett upp och krypit ihop.

Det blev en seger för George tillslut. En ganska säker sådan, även denna på domarpoäng. Men känslan när poängkortet lästes upp var ändå betydligt mer tillfredsställande än vid fighten mot Jake Shields eller Josh Koschek, som han också vann på poäng. Nu infann sig dock en känsla av lättnad – det var länge sedan GSP blev så utmanad som han blev av Condit, och det var väldigt länge sedan han såg så bra ut. Så ivrig, komplex och komplett i sitt game. Och det var förbannat skönt att se honom tillbaka i rampljuset.

Förhoppningsvis får vi också se vem som är bäst av Anderson Silva och GSP nu snart. Enligt halvsäkra källor har president Dana White inlett förhandlingarna inför superfighten som fansen velat se så länge nu. Jag är fortfarande en av dem, men till skillnad från majoriteten så tror jag på en vinst från George. Jag tror hans taktiska stil, med fläckfri toksnabb brottning råkar vara Silvas Akilles-häl.

Make it happen Dana. Snälla?

Kommentarer

  1. Ebriusum skriver:

    Det jag fann mest imponerande i fighten var nog Condit. Om GSP varit ett snäpp sämre fighter eller bara lite lättare att knocka så hade Condit vunnit. GSP visade dock än en gång att han är en superatlet som lägger jättestor vikt vid strategi och brottning. Jag personligen skulle dock vilja se en finnish från min kanadensiska favorit, det är väll bara det som saknas.

    Silva mot GSP känns som ett måste men innan dess har vi ju snart årets kort att se fram emot!

Skriv en kommentar