Podden Skitsnack har nu officiellt semester, och kommer åter till era hörlurar i februari nästa år. Under hösten har jag fått frågor och kommentarer om introlåten, så jag tänkte göra den så tillgänglig som det bara går för er här.

Bandet i fråga kallar sig The J. Arthur Keenes Band och låten, som heter Dispatch, hämtas från deras EP Pamplemousse. Via länkarna kan du enkelt ladda ner låten samt det mesta av allt annat bandet gjort. Vill du bara lyssna på låten så kan du göra det här nedan;

Jag kom över detta band i någon typ av rapportering från Blip Festival och fastnade direkt för det ösiga, fräcka soundet. Till en början tänkte jag ha den som en musikpaus i Retroresan, men eftersom låten fintar bort sig själv, och aldrig återvänder till sin givna hook tyckte jag den skulle passa bättre som intro i något. Från början tänkte jag att den skulle inleda Skillpod, men den ersattes av ett intro nykomponerat endast för Skillpod. När jag och Samson senare i november samma år startade upp Skitsnack fanns den fortfarande kvar i mitt närminne, och sedan dess har den alltid inlett vårat skitsnack. Jag var till och med så ordentlig att jag mailade bandet och frågade om lov. De blev glada, och svarade ”- Givetvis!”.

På senare tid har jag dock börjat överväga om inte introt ska bytas ut. Till en podcast som kallas Skitsnack skulle jag vilja ha något mer punkigt och lättillgängligt. Men det kan vara jag som bara har tröttnat lite på låten efter alla genomlyssningar.

Så vad tycker ni? Ska låten bytas ut, eller finnas kvar?