Inatt är det dags för årets sista UFC-gala och som alltid vid nyårsgalor så är kortet extra kryddat. Jag ska givetvis kika live via weben, troligtvis ordentligt kryddad av Jägermeister. Här nedan tippar jag resultat från huvudkortet;

Chris Leben vs Derek Brunson

Chris Leben återvänder efter ett års avstängning och menar nu att han är ”nykter”, fri från droger, sprit och andra preparat. Jag hoppas innerligt att det inte påverkar hans sätt att slåss, för det är långt från vackert men fasen så underhållande. Brunson har jag dålig koll på men det är sällan bra att komma från två förluster – mot ganska medelmåttiga namn dessutom. Jag tror ”The Crippler” tar hem det här, via knock/TKO i andra ronden.

Yushin Okami vs Alan Belcher

För ett par årsedan vann Okami i detta möte, men Belcher har något på gång och är en av anledningarna till att mellanvikten känns spännande och intressant igen. Intressant är också denna fight, jag tror det finns mycket potential för en ”Fight of the Night”-bonus här. Risken är dock att Okami använder sin styrka och ”kontrollerar sönder” Belcher, men jag väljer att tro på en knock ändå. Av Alan Belcher. I första ronden, när Alan är på väg framåt.

Tim Boetsch vs Costa Philippou

Tim ”Kungen av comebacks” Boetsch är en annan anledning till att mellanvikten känns het igen. Faktum är att båda dessa herrar är ganska underskattade och jag tror Tim Boetsch kommer få ett större erkännande under 2013. Allt börjar med att han vinner en utmattande, ”dirty-boxing”-orienterad tre ronders blodig fight på poäng. Tror jag.

Jim Miller vs Joe Lauzon

Där de tre tidigare fighterna på galan handlar mycket om stående fighting och knockouts så är detta ändå en mer intressant matchning. Både Jim och Joe är erkända submission-artister och det ska bli intressant att se om detta innebär en lång submission-jakt för båda herrarna, eller om de respekterar varandras ”game” så pass mycket att de istället väljer att hålla fighten stående. Jag tippar att Lauzon lyckas tappa ut Jim via armbar i rond 3.

Junior Dos Santos vs Cain Velasquez

Under epoken när Brock Lesnar regerade UFCs tungviktsklass var det dessa två herrar som jag förlitade mig till för en bättre framtid. Och sedan Cain gjorde slarvsylta av Brock så har han varit min absoluta favoritfighter – oavsett viktklass. Förlusten mot JDS förra hösten kanske skrämmer Cain från att vara sitt vanliga aggressiva jag, men samtidigt kan Dos Santos mycket väl vara lite väl kaxig med sin boxning och sitt fotarbete för sitt eget bästa. Visst har JDS stått mot nedtagningar förut, men Cain kommer inte krypa efter Dos Santos som Roy Nelson gjorde. Jag tror jag inte känner till någon med en mer effektiv, mer skräckinjagande ”ground-n-pound” än Cain Velasquez – och jag tror också att det blir segerreceptet för mexikanaren. JDS står emot nedtagningar via vackert fotarbete i tre ronder, men i rond 4 får Cain grepp, varpå han TKO:ar JDS och återtar tungviktstronen.

Det är en gala och jag gillar verkligen samtliga matcningar på kortet. Utöver huvudkortet finns det också ett par intressanta mötet på underkortet, inte minst Brad Pickett vs Eddie Wineland.

Hur tycker ni jag har tippat? Och vad tror ni?