Skitsnacksblogg

Se Community or be square

Ibland händer det att människor säger saker som ”gud vad bra The Big Bang Theory är”, eller ”Såg du senaste Two and a Half Men? Så roligt!”. Du brukar jag luta huvudet bakåt och brista ut i ett bubblande, hjärtligt gapskratt. Sen tar jag ett tankspritt bloss på min pipa och tittar med ett roat leende på personen nyss uttalat sig. ”Lilla vän” säger jag ”du har så mycket kvar att lära”.

Jag skulle uppskatta att det finns exakt noll personer i min omedelbara närhet för vem jag inte predikat storheten i genomfantastiska Community. Serien har blivit en personlig religion och eftersom jag själv redan blivit frälst försöker jag nu tvinga den på andra. Själv kommer jag aldrig kunna uppleva det för första gången igen, men ni! Ni har fortfarande det framför det! (förutsatt, såklart, att ni inte sett det redan, på eget bevåg.)

Många kallar The Big Bang Theory för en kärleksförklaring till nördar, men personligen har jag inte alls sett det så. Det är snarare en serie för personer som inte alls är nördar men som tycker det är festligt att titta på nördar. Jocks som står och flinar i hörnet när nördarna spelar D&D.

Nej, vill man ha en serie som ger kärlek till nördarna så är det Community som gäller. Här skrattar man inte åt D&D, här gör man ett avsnitt av det. Här spenderar man tre säsongen åt att lägga upp ett skämt som majoriteten av tittarna kommer missa, eftersom man litar på att publiken är hängiven. Här gör man ett avsnitt i 8-bitarsgrafik.

Community börjar bra, om än inte fantastiskt. Men snart hittar serien sin form och TV-seriemagi skapas. Allt som allt är det tre säsonger av absolut briljans som ni absolut inte får missa. Om ni inte förstått det hittills så rekommenderar jag Community ungefär så varmt en människa kan rekommendera en komediserie.

Den sjunde februari har dessutom säsong fyra av Community premiär i USA. Det är nära nu och bara tanken får min puls att dubblas. Helt utan moln på horisonten är det dock inte. Seriens skapare och kreativa huvudman Dan Harmon har nämligen bestämt sig för att hoppa av, ihop med en rad andra nyckelpersoner. Hur detta kommer påverka seriens fingertopskänsla går såklart bara att spekulera i, men jag väljer att hålla hoppet uppe. Så bra som tidigare säsonger varit kan det inte gå helt åt helvete. Eller?

Kommentarer

 1. Shotgun Facelift skriver:

  Fett nervöst inför säsong 4 utan Harmon!
  Håller med dig om serien dock. Sett tre första säsongerna tre gånger nu. Man kan fan se ett avsnitt en tredje gång och inte riktigt fattat allt ändå. Så jävla mycket homager och meta så det är sjukt. Smågrejjer som väldigt få fattar. Det är lite sjukt att det går på sexan och reklamförs tillsammans med typ Scrubs (som förvisso är en guldklimp till klassiker!) och Two and a Half Men.. Man kan liksom inte bunta ihop Community med sådana serier – det är fan skamligt!

 2. Tobias Andersson skriver:

  Jag började kolla på Community för ett halvår sen ungefär, och jag hatade det. Hur kan man göra en huvudkaraktär (jeff) som är så unlikeable? Det som fick mig att kolla vidare var Troy och Abeds bromance och speciellt de sista sekunderna på varje avsnitt. Men sen kom paintball-avsnittet och allt klickade. Säsong två tog allt till helt nya höjder och jag håller serien idag på samma piedestal som Arrested Development. Har nyligen börjat kolla om säsong 1 och nu är det skitbra från start. Men ja, väldigt nervös inför säsong 4.

 3. kalle steamroller skriver:

  Jag har bara sett två säsonger community. Jag följde det slaviskt och sen blev det uppehåll inför tredje och jag glömde väl bort. Ska ta och kika in tredje. JAg tycker serien är svinbra och jag håller med om att two half men, how i met your mother och big bang theory inte är något att ha. Jag säger också att ni har så mycket att lära er haha och det är väl lite bullshit man får la gilla vad man vill men jag vill att folk ska titta på arrested development och community för att inte tala om its always sunny in philadelphia som är den absolut bästa komediserien ! Kanske inte så mycket tvspel inslag i den men..

  Iallafall så fick det här mig att tänka på community igen och att jag borde se om och se det jag missat 🙂 thx

Skriv en kommentar