Skitsnacksblogg

“Allt Faller” faller mig helt i smaken

Så skrev jag alldeles i början av året. Nu har jag sett fyra avsnitt och kan konstatera två saker; Rheborg är mycket riktigt het, och Allt Faller är sen serie som faller mig helt i smaken. Det mörka, sällan skrattframkallande men ändå underhållande och vridna tonen tilltalar mig. Mycket mer än vad jag trodde från början.

Men att det blir en “hit” har jag svårare att tro. Serien lanseras i bakvattnet av Solsidan som, oavsett vad vi tycker nu, var en riktig smash-hit för Tv4. “Allt Faller” kommer inte ens från samma värld, samma universum när det kommer till känsla och ton, även om Rheborg medverkar i båda.

Jag är spänd på var serien kan ta vägen under denna säsong. Som tittare kan man inte ta något för givet. Och när de riktigt svinroliga scenerna och situationerna dyker upp så blir skrattet både intensivt och befriande, eftersom man inte är bered på det. Av samma anledning är också Louie en av de bästa humor-serier jag någonsin sett – För att det inte alltid är roligt, men alltid intressant.

Och eftersom mörk-humor-som-inte-alltid-är-rolig sällan går hem i folkhemmen så tror jag inte heller att vi kommer få se fler säsonger än vad som hittills har producerats. Vilket är synd, men också bra då vi för en gångs skull slipper se något mjölkas sönder totalt.

Kommentarer

  1. Vem är denna “Rhenborg” du talar om? 😉

    Men jag håller med, Allt Faller är än så länge oerhört bra. Det är visserligen föga förvånande att det inte går hem överallt. Det är knappast den skrattfest som folk förmodligen förväntar sig, och tur är väl det, då många verkar tycka att buskishumor av Stefan och Krister-typ är det bästa som finns.

  2. Anders Brunlöf skriver:

    Andreas: Haha, där ser man. Jag har nog kallat honom för Rhe_N_borg hela mitt liv. Man lär sig alltid något nytt antar jag 🙂

Skriv en kommentar