Eftersom det är mitt i natten mitt i veckan och jag är vaken, så tänker jag ta och lista fem låtar som enligt mig är de fem bästa svenska låtarna i världen. Rätt upp och ner, utan konstigheter. Posta gärna dina egna favoriter, för jag är alldeles för obevandrad när det kommer till svensk musik i stil med Ebba Grön och liknande.

Nummer fem: Blues – Andra sidan

Nummer fyra: Cobra Charlie – Skrik om du brinner

Nummer tre: Navid Modiri och gudarna – Om jag ska dö

Nummer två: Lars Winnerbäck – Du gamla fria nord

Nummer ett: Doktor Kosmos – Rymdetrippen

När det kommer till Doktor Kosmos står det mellan Rymdetrippen och Doktor Vänster. Men eftersom det är tråkigt att med flera låtar av samma akter får den fantastiska Doktor Vänster inte vara med. Sen vill jag bara avsluta det här nattliga och ambitionslösa impulsinlägget med att tipsa om en ny svensk musikpärla som jag tror många missat. Det är Timbuktus låt som han skrev till Alfons-filmen. Anledningen till varför den inte får vara med på lista är för att den först måste stå sig mot tidens tand, eller hur man säger på svenska. Men här är den i alla fall: