Det har varit en slö vecka när det kommer till spelnyheter. Funkar bra för mig som har massor av spel att ta igen efter sommaren. Men vi tar ändå en titt på Twitch spelar Dark Souls, att en Nintendoanställd fick kicken efter dissiga kommentarer i en podcast samt att ZX Spectrum gör comeback.

 

Twitch spelar Dark Souls

För nästan ett och ett halvt år sedan lyckades en Twitch-chatt med att tillsammans klara hela det första Pokémon-spelet genom att skriva in kommandon i chatten. Det hela tog 16 dagar och 9 timmar. Sedan följde genomspelningar av en rad Pokémon-spel. Nu har turen kommit till Dark Souls. I skrivande stund har Twitch spelat Dark Souls i 3 dagar och 9 timmar, och har fortfarande inte tagit sig igenom spelets inledande tutorial.

Watch live video from TwitchPlaysDark on www.twitch.tv

Niklas tankar: Äntligen! Att ingen kommit på tanken att låta Twitch spela vad som kanske är det sämsta att låta Twitch spela någonsin förrän nu är nästan skrämmande. Jag vet inte vad det är, men jag älskar att kolla på när 80 procent av chattens ärliga försök att hjälpas åt grusas gång på gång av de 20 procent troll som bara vill jävlas. Jag är ytterst tveksam till om det överhuvudtaget går att klara Dark Souls på det här sättet, men jag blir mer än gärna motbevisad.


 

Nintendoanställd sparkad efter podcastmedverkan

Chris Pranger till höger. Foto: Nintendo Treehouse

Chris Pranger till höger. Foto: Nintendo Treehouse

Chris Pranger, fram till nyligen anställd på Nintendo of Americas Treehouse-avdelning har fått sparken sedan han uttalat sig negativt om sin roll på lokaliseringsavdelningen samt om vissa Nintendofans. Det var när han medverkade i Part-Time Gamers podcast som kommentarerna fälldes, och de diskuterades sedan intensivt på forum som NeoGaf. Ungefär en vecka senare meddelade Pranger på Twitter att han inte längre är anställd på Nintendo. I ett länge inlägg på sin Facebook-sida, som Eurogamer lagt upp, går han även igenom vad som hände.

 

Niklas tankar: Det är såklart väldigt tråkigt att Chris Pranger fått sparken efter sina kommentarer i podcasten. Det kan tyckas klantigt att håna fans av vissa spel i ett sådant offentligt forum, men Pranger verkar i sitt Facebook-inlägg uppriktigt ledsen för vad han har gjort och vad det har gjort med hans karriär. Jag kan inte annat än att hoppas att Pranger kan rentvå sitt namn och hitta ett nytt jobb så snart som möjligt.


 

ZX Spectrum gör comeback

Foto: Funstock.

Foto: Funstock.

I januari lyckades en Indiegogo-kampanj samla ihop tillräckligt med pengar för en ny microkonsol baserad på ZX Spectrum. Nu, den 24 augusti, släpps Sinclair ZX Spectrum Vega. Konsolen kopplas in i tv:n med en AV-kabel och har 1 000 inbyggda spel. Den har dessutom plats för SD-kort som gör det möjligt att spela i princip vilket ZX Spectrum-spel som helst.

Niklas tankar: Det är kul när en sådan här grej kommer som är ”godkänd” av originalskaparen och därför inte trampar på en massa tår. Frågan är hur stort suget efter en ny version av en uråldrig konsol är. Jag tänker mig att de som gillar ZX Spectrum redan har en, men kanske finns det några nostalgiker där ute som inte har en. Hur som helst återstår det att se om den är något att ha, eller om den faller redan på startlinjen.