Eftersom E3 hålls i Los Angeles, och således i en helt annan tidszon hålls många av utgivarnas presskonferenser mitt i natten. Klockan 04 i natt höll Bethesda sin visning, och klockan 13 idag körde pojkarna i Borås en kommenterad stream av den. Streamen med Svampriket-kommentarer hittar du i slutet av detta inlägg, men innan det tänkte jag att vi skulle kika på några av Bethesdas höjdpunkter.

Quake Champions

Riktigt kaxigt att inleda hela visningen med att meddela att man jobbar med ett nytt Quake. Men det ligger helt rätt i tiden, med tanke på vilken succé nya Doom blev. Man snackar om ett snabbt multiplayerspel och spelar helt klart på äldre spelares nostalgi i trailern med en rad olika karaktärer från förr. Dock känns det lite tveksamt med olika karaktärer som har olika förmågor. För mig har Quake aldrig haft karaktärer, bara skins. Men visst, jag är försiktigt positiv och väldigt nyfiken.

Elder Scrolls Legends

Overwatch och Hearthstone är två av de absolut hetaste spelen just nu. Med Quake Champions verkar Bethesda vilja ta vara på det förstnämndas popularitet, och därför måste man såklart även göra ett eget kortspel. Med Elder Scrolls som tema, såklart. Det finns väl egentligen inte så mycket att säga annat än att jag har svårt att se att det skulle kunna komma ens i närheten av Blizzards kortsuccé.

Fallout 4-DLC och Skyrim Special Edition

Fallout 4 får ett helt gäng nya DLC i sommar, och de flesta av dem fortsätter trenden med nya sätt att bygga saker på som varit fokus i några av de tidigare delarna. Även om jag lämnat Fallout 4 bakom mig, måste jag säga att det här ser riktigt intressant ut, särskilt Vault, som ser ut att kunna bli en version av Fallout Shelter i ”stora” spelet. På tal om Shelter kommer även spelet som laddats ner 50 miljoner(!) gånger att uppdateras med quests, ny stridsmekanik samt en pc-version i juli. Men mest intressant i det här segmentet är Skyrim Special Edition, som är en ny version av spelet till moderna konsoler, med stöd för moddar och markant uppgraderad grafik. Det ser minst sagt fantastiskt ut, och jag blir sugen på att spela Skyrim igen.

Även Doom och Elder Scrolls Online får uppdateringar framöver. I Dooms fall fler funktioner i Snapmap och multiplayer-lägen. Till Elder Scrolls Online kommer det efterlängtade tillägget Dark Brotherhood.

Prey

Minns ni Prey? Minns ni även att Prey 2 var på väg, men aldrig kom ut? Nu är Prey tillbaka! Arkanestudion i Austin har bestämt sig för att göra en reboot av ”serien” genom att helt enkelt bara kalla spelet för Prey. Spelet beskrivs som en psykologisk thriller i första person, även om trailern uppenbarligen avslöjar att det kommer att innehålla en hel del action. Premissen är klassisk. Du deltar i ett experiment på en rymdstation. Experimentet går fel, och stationen invaderas av utomjordingar. Prey ger mig inte så lite System Shock-vibbar och får mig att undra hur den kommande tredje delen av den serien kommer att se ut.

Dishonored 2

Det var på E3 förra året som vi först fick se något alls från Dishonored 2, men denna gång ägnade Bethesda den allra största delen av sin visning åt spelet. Denna gång är miljöerna lite mer inspirerade av städer kring Medelhavet än London som i första spelet. Du får spela som antingen Emily Kaldwin eller Corvo Attano och båda ska vara helt röstskådspelade och reagera på det som händer på olika sätt. Dishonored 2 har en egen motor, kallad Void engine, och det går inte att förneka att spelet ser fantastiskt snyggt ut. Springandet, klättrandet och det allmänna parkourandet ser till och med bättre ut en den i Mirror’s Edge: Catalyst, ett spel som byggts specifikt kring det. Karaktärerna har fått en hel drös nya krafter, och i en av de trailers som visades användes riktigt intressanta tidsresemekaniker. En av mässans mest intressanta punkter så här långt.

Det här var alltså höjdpunkterna från Bethesdas pressvisning på E3-mässan 2016. Vi på Svampriket har fullt fokus på E3 denna vecka, och streamar de flesta presskonferenserna med livekommentarer direkt från världsmetropolen Borås. Hålltiderna för samtliga presskonferenser hittar du här, och själva streamen hittar du på vår Youtube-kanal. Nedan kan du se hela Bethesdas:s visning, komplett med Svamprikets expertkommentarer.

Läs också: E3 2016 – EA:s höjdpunkter

Läs också: E3 2016 – Ubisofts höjdpunkter

Läs också: E3 2016 – Microsofts höjdpunkter

Läs också: E3 2016 – Sonys höjdpunkter

Läs också: E3 2016 – Övriga höjdpunkter

Läs också: Svampriket LIVE – E3 2016