Fotocredd: Entertainment Software Association (ESA)

E3 2016 är i stort sett slut. Alla stora aktörer har haft sina presskonferenser och Nintendo har spelat en massa Zelda. I mångas ögon var det Sony som i år ”vann” E3 då de, för att citera min vän och kollega Linus Svensson, var lite som George Clooney på en singles night för kvinnor i 50-års åldern. ”I know you want this”.

Förutom presskonferenserna finns det även ett mässgolv att spana in om en skulle befinna sig i Los Angeles under E3. Då ingen av oss på Svampriket har varit där i år, och förmodligen även en stor del av er som läsare, så tänkte jag nu gå igenom en liten del av de spel som visats upp på mässan, men som inte fick någon plats under någon av konferenserna.  

Destiny: Rise of Iron

Bungie och Activison fortsätter spotta ur sig expansioner till deras förstapersons rymd-äventyr. Detta är absolut inget oväntat men det är säkerligen något som en hel del av er ser framemot. Ska bli spännande att se hur lång livslängd Destiny kommer att få. Hur länge till kommer det att vara intressant för oss spelare? Är det ens det fortfarande? jag är förmodligen inte rätt person att svara på det, då båda mina exemplar av spelet fortfarande är inplastade.

Sonic Boom: Fire & Ice

SEGA fortsätter att hålla liv i den blå igelkotten. Jag har dock för länge sedan gett upp hoppet om att åter få spela ett bra Sonic-spel. Mitt tips är att även detta spel inte kommer bli mer än mediokert. Vilket känns otroligt trist. Go g-go g-go go go go Gotta go fast. Gotta go fast. Gotta go faster faster faster faster faster. Hur svårt ska det vara.

The Walking Dead: Season 3

Jag trodde att vi skulle få höra mer om det Batman-spel Telltale jobbar på under detta E3. Istället fick vi veta att det kommer en tredje säsong av The Walking Dead i höst.

Injustice 2

Detta är ett spel som i alla fall jag är sjukt pepp på. Jag hade riktigt skoj med Injustice: Gods Among Us och hoppas verkligen på att uppföljaren kan bjuda på lika underhållande serietidningsvåld.

Mafia III

Min kollega Niklas älskade första Mafia. Jag uppskattade Mafia 2. Vi är båda pepp på del tre. Det ska bli riktigt intressant att se hur det kommer stå sig mot exemplevis GTA V. Det har hänt en del i open world-genren sedan vi sist var en gangster.

Lawbreakers

Tack vare ett spel vid namn Overwatch har jag fått upp ögonen för det är med att skjuta folk online. Visst, det började lite smått redan förra året med Star Wars: Battlefront. Men vore det inte för Overwatch hade jag nog inte ens tittat åt Lawbreakers håll. Sen att det är en filur vid namn Cliff Bezinski som är inblandad, gör inte det mindre intressant.

Läs också: E3 2016 – EA:s höjdpunkter

Läs också: E3 2016 – Bethesdas höjdpunkter

Läs också: E3 2016 – Microsofts höjdpunkter

Läs också: E3 2016 – Ubisofts höjdpunkter

Läs också: E3 2016 – Sonys höjdpunkter

Läs också: Svampriket LIVE – E3 2016