Ni har sett mig göra otaliga digitala alster här på Svampriket, men akvareller har varit en bristvara. Nu finns det en, och den finns att buda på på den här länken.

För första gången har jag också dokumenterat hur en bild växer fram, från skiss till bläck, till akvarell till den avslutande tuschningen. Sen klev Tobbefix in och klippte ihop en liten film som MÅSTE (jo, faktiskt, måste!) avnjutas med musiken på. Anna och Tobbe är överens, precis som bilden andas Studio Ghibli så andas just den här Uematsu-låten Joe Hisashi.

Bilden säljs alltså som original, i detta enda utförande. När jag designade den så var jag fullt medveten om att den skulle auktioneras ut för välgörande ändamål, och ville därför göra en crowdpleaser med älskade karaktärer som folk känner starkt för. Jag ville också fånga det storslagna, magiska och färgsprakande som jag förknippar med spelglädje, ett tema jag ofta återvänder till; det stora äventyret. Jag tittade mycket på tatueringskonst för detaljerna och hur jag kunde komponera bilden, och det var inte förrän jag hade ritat upp hela motivet som jag såg hur mycket jag undermedvetet inspirerats av Princess Mononoke. Den vita vargen, den stora galten och mellan de två symbolerna för gott och ont, en krigarprinsessa. Otroligt att de symboliska figurerna finns att hitta även i spelens värld.
För ordningens skull så räknar jag upp alla karaktärerna i verket: Vargen Amaterasu från Okami, vattenfågeln Articuno från Pokémon, Peach och eldblomma från Mario, Vivi från Final Fantasy IX, en väldigt egen tolkning av Sonic och Navi och Ganon från the Legend of Zelda.

Det känns girigt att säga att jag hoppas på många och höga bud, men är det välgörande ändamål så är det, och vi andra kan fortfarande njuta av såväl konst som spelstreamen från Spelhjälpen den här helgen.

Väl mött alla, så ses vi i Göteborg!