Microsoft och Turn 10 ger sig inte utan de fortsätter att traggla vidare med Forza Motorsport-serien och när vi nu är uppe i nummer sju av serien så står det klart att Forza återigen är mästare i genren. Vi kommer igen det mesta av konceptet. Köp bilar, ställ upp i race, vinn pengar, köp mer bilar och upprepa tills du är färdig. Upplägget ser denna  gång ut så som att du ska arbeta dig genom olika racingserier baserat på erfarenhet och i dessa serier så finns ett antal olika cupper med ett visst antal race som du ska ta dig igenom. Detta kryddas med specialevenemang där du oftast får en specifik bil och ska utföra ett visst uppdrag med denna och om du lyckas så får du bilen. Allt ger olika poäng och när du fått tillräckligt med poäng så kan du avancera till nästa serie med mer race och specialevenemang.

De olika cupperna är strukturerade på så vis att Turn 10 vill att du ska använda ett ganska brett spektra med bilar och på så vis få mer variation. Det är såklart ganska smart men samtidigt så saknar jag den gamla formulan där man hade ett fåtal bilar som man mekade ganska mycket med för att de skulle passa den aktuella cuppen. Om du inte har en bil som behövs så kan du köpa den direkt och så anpassas den efter motståndet automatiskt och sedan är det bara att ge sig ut på banan.

Forza-veteraner känner igen sig direkt för här finns det inte speciellt mycket nytt, på både gott och ont. Visst vill man kunna känna igen sig men samtidigt känner jag inte att det är speciellt mycket som skiljer årets Forza mot det som kom för två år sedan. Båda spelen är riktigt bra racingspel absolut. Men lite för lika varandra i min mening. Fordonsfysiken är hyfsat förlåtande och det går att skala svårighetsgraden ordentligt så även nybörjare har mycket att hämta medan ärrade banracing-ess också kan få sig lite utmaning.

Personligen finner jag att Forza Motorsport 7 passar mig betydligt bättre än Project Cars 2. Inte för att racingen är bättre utan snarare för att den är enklare. Det är mer anpassat för mig som inte vill pilla på varje lilla detalj. Jag behöver faktiskt väldigt sällan ändra något över huvud taget utan Forza är helt enkelt så pass strömlinjeformat att jag bara behöver välja bil och köra på.

I grund och botten är Forza Motorsport 7 ett bekvämt val. Om du har spelat och uppskattat de tidigare delarna kommer du antagligen inte ha speciellt mycket motstånd att uppskatta även detta spel. Man känner igen sig, man känner sig som hemma och man är bekväm. Jag skulle dock gärna se att Turn 10 Studios skulle göra något med sitt koncept än att bara göra allt snyggare och större hela tiden. De skulle behöva utmana sig själva en smula kan jag känna. Forza Motorsport 7 är ett jättebra racingspel men det är inte på något sätt vågat eller spännande. Det är svinsnyggt och låter jättebra, det är fullknökat med läckra banor, underbara bilar i alla de former och utförande och allt annat man kan önska sig. Men det är inte nytt och spännande. Det är välbekant och strömlinjeformat.