Det lackar mot jul, men än händer det grejer i spelvärlden. The Game Awards och Playstation Experience har båda gått av stapeln under veckan som gått, och vi kollar på lite nyheter därifrån. Dessutom streamade en amerikan en hel UFC-gala på Twitch genom att låtsas att han ”spelade” matcherna. Fantastiskt!

Sände hel UFC-gala på Twitch – låtsades att han streamade

Adrian Lester streamade hela UFC 218 på Twitch.

Den amerikanske streamern Adrian Lester sände hela UCF 218-galan på flera plattformar, bland annat Twitch, genom att låtsas att han spelade med en kontroll i handen. I ett klipp som snabbt blev viralt kunde man se hur han kommenterade på hur ”han spelade” fjäderviktmatchen mellan mästaren Max Holloway och brasilianske utmanaren Jose Aldo, skriver Eurogamer. Klippet har sedan dess tagits ner, och Lesters Twitch-kanal blev bannad i 24 timmar för det olagliga tilltaget.

I en senare stream berättar Lester om hur han efter UFC-streamen fick massor av nya följare och uppmärksamhet världen över.

Niklas tankar: Slowclap.gif! Lesters tilltag är fantastiskt roligt och så dumt att man knappt kan tro att det är sant. Ett komiskt genialt sätt att komma runt gällande regler. Visst är det olagligt, men jag hoppas inte att han straffas på något mer sätt än den temporära avstängningen.

Playerunknown’s Battlegrounds har fått ett släppdatum

Årets stora spelsuccé, Playerunknown’s Battlegrounds har nu fått ett datum för när det ska lämna early access och släppas ”på riktigt”. Det var under The Game Awards i förra veckan som en trailer visades som avslöjade att version 1.0 till PC släpps den 20 december. Då släpps även spelets nya ökenkarta, Miramar, och en rad större uppdateringar som möjligheten att klättra över väggar och in genom fönster, och ett förbättrat UI.

Playerunknown’s Battlegrounds, som släpptes i early access i mars, är det mest spelade spelet på Steam i år och har sålts i över 20 miljoner exemplar sedan dess. Imorgon, den 12 december släpps en tidig version av spelet till Xbox One.

Niklas tankar: Jag föll bort från PUBG i höstas när det kom så oerhört många andra spel som skulle spelas och recenseras och har letat efter en anledning att komma tillbaka. Nu är det alltså dags att snart hoppa in i det med huvudet först igen, och jag ser verkligen fram emot det. Spelet har gjort makalös succé, med all rätt, och det ska bli kul att få en ny karta att spela på, med nya vapen, fordon och att kunna klättra omkring lite.

Om inte annat underlättar släppdatumet enormt för Svamprikets GOTY-snack i januari…

Videotips: Josef Fares märkliga Game Awards-tal

Vi avrundar detta nyhetssvep med ett litet videotips. Under veckan som gick hölls som bekant The Game Awards där en massa befintliga spel fick priser och en hel del ännu obefintliga fick trailers och ny information. Men stal showen gjorde ingen mindre än svenske regissören och spelskaparen Josef Fares som var där för att snacka om sitt kommande spel A Way Out – trodde vi. Istället får vi en rant där han förklarar att Oscarsgalan suger, svingar friskt mot sin egen utgivare EA och allmänt är väldigt mycket Josef Fares. Glad verkar han vara i alla fall, något konferencieren Geoff Keighley inte ser ut att vara.

Geni eller fån – vad tycker du?