Äntligen har vi fått svar på den stora frågan om huruvida Toads huvud är hans huvud, eller om han bär en svamphatt. På andra Nintendo-fronter verkar det som att Metroid Prime 4 till Switch utvecklas av Bandai Namco – och snart blir det möjligt att köpa spel med sina intjänade guldmynt i Nintendos e-shop. 

Uppgifter: Metroid Prime 4 utvecklas av Bandai Namco

Det ser ut som att det är Bandai Namco som leder utvecklingen av det kommande Metroid Prime 4 till Nintendo Switch. I en artikel hos Eurogamer framgår det att ryktet började spridas i förra veckan, och att det sedan fick mer substans när fans började koppla ihop olika jobbannonser och vad anställda på studion skrivit om vad de jobbar med.

Det ska vara Singapore-kontoret som leder utvecklingen av Metroid Prime 4 – som visades upp i en snabb teaser på E3 i fjol – och där jobbar även personer som arbetade med det nedlagda Star Wars 1313. Enligt uppgifter till Eurogamer ska även Bandai Namcos Japan-studio vara inblandade i projektet.

Niklas tankar: Det var såklart ett himla hallå om Metroid Prime 4 efter den korta teasern på E3, och inte minst jag blev väldigt till mig. (Det är inte för inte jag har en hel sleevetatuering dedikerad till Metroid-serien.) Retro Studios gjorde ett fantastiskt jobb med de tre första Prime-spelen, och har även lyckas återuppliva Donkey Kong Country på ett bra sätt, men jag är villig att nyfiket se vad Bandai Namco kan göra av serien. Om uppgifterna stämmer vill säga.

Handla i Nintendos e-shop med guldmynt

Bild: Nintendo

När du köper nya Nintendo-spel får du motsvarande 5 procent av summan i guldmynt på onlinetjänsten My Nintendo. Dessa ska nu, med början i mars, gå att köpa digitala Switch-spel med. Tio guldmynt är värda en krona när det gäller att handla med dem, och det ska att betala delar av spel eller hela spelet med dem.

Guldmynten är giltiga i ett år från det datum de tjänats in.

Niklas tankar: Nu börjar Nintendos lojalitetsprogram kännas lite mer vettigt, efter att mest ha handlat om reor på specifika spel eller bakgrundsbilder till 3DS och liknande. För den som känner att hen kommer att köpa massor av digitala Nintendo-spel framöver är det såklart fint att få lite tillbaka, om man nu gillar sånt. Dock lite tråkigt att man bara får 1 procent av summan tillbaka på fysiska spel, jämfört med 5 procent för digitala.

Bekräftat: Toad bär inte hatt – det här hans huvud

Frågan som splittrat spelvärlden i årtionden har till slut fått sitt svar. Toad i Mario-spelen bär inte hatt utan har en svamp till huvud. Det bekräftar Super Mario Odyssey-producenten Yoshiaki Koizumi i en video på Nintendos Youtube-kanal. Däremot undviker Koizumi frågan om varför Mario i Odyssey har bröstvårtor men ingen navel.

Niklas tankar: Äntligen! Det känns skönt att ha officiell bekräftelse på det här. Men frågan är varför det har tagit så lång tid att bekräfta vad som redan har varit en självklarhet hos alla tänkande människor?