Fredagslistan

Linus listar sina Youtube-favoriter (typ)

Jag vet inte om jag använder Youtube rätt. Jag varken kommenterar, gillar eller prenumererar. I princip aldrig. Jag prenumererar inte ens på kanalerna jag “följer”. Jag bara litar på att Youtubes algoritmer kastar rätt videor på mig. Vilket gör mig ganska sporadisk i mitt följande av Youtubers, med några få undantag. Så när jag nu ska lista lite kanaler jag vill tipsa om så är det flera som jag själv knappt tittar på längre. Vilken kan anses märkligt. Men… du kan vara märklig! Tönt.

H. Bomberguy

Det här är faktiskt en kanal jag fortfarande tittar på! Dock inte huvudsakligen för videorna om spel, så jag antar att det här också är ett lite märkligt tips. Men de som handlar om spel är också bra!

Bomberguy är lite märklig och det tog mig ett tag att komma in i hans off beat-humor, men när det klickade, klickade det ordentligt. Han gör videor som är väl researchade, roliga, konstiga och långa. Väldigt långa. Ändå har jag tittat på många av dem flera gånger.

Det finns många höjdpunkter på kanalen. A SERIOUS SONIC LORE ANALYSIS är svindum, men väldigt rolig, hans “Measured response”-videor där han bland annat pratar om människorna som gjorde den där dokumentären för att “avslöja Sarkeesian” är mysigt hånfulla och hans längre videoessäer är intressanta och välgenomtänkta. Men hans coup de grâce är dokumentären om Dragon’s Lair och spelkonsolen Halcyon.

VideoGameDunkey

Dunkey är en sådan kanal jag inte längre riktigt följer. Eller egentligen någonsin riktigt följde. JAG ÄR INTE SÅ BRA PÅ DET HÄR, OKEJ!?

Men i alla fall, hans plats på den här listan motiveras enkelt av antalet gånger jag sett videorna där han går igenom s-storyn(?) i Halo. Mängden dumhet per minut, en väldigt riktig måttenhet som används inom den akademiska världen, är, uh, tre? tio? Jag vet inte, jag har inte räknat. Välj ett tal som låter högt.

Jag väntar fortfarande spänt på del fem, men med tanke på besvikelsen som det spelet var skulle det inte förvåna mig om han, likt alla andra, bara förträngt det.

Nakey Jakey (fast egentligen bara Games that should bang)

Nakey Jakey är en kanal som jag inte tittar på längre. Men jag hade i alla fall fortsatt titta han fortsatt med sin serie Games that should bang, där han helt enkelt pratar om två bra spel som borde kombineras till ett megatoppenspel. Men det verkar han helt ointresserad av, så då får han kalla handen av mig.

Games that should bang gjordes innan Jakey “slog igenom”, och försvann relativt snabbt från kanalen efter att ett inlägg från en av hans kompisar, som uppmanade folk att titta på hans videor eftersom det låga tittarantalet gjorde att han funderade på att sluta, hamnade på reddits framsida. Jag skulle kunna göra en grej av att han blev för mainstream och bara var cool när han var Need for Speed: Underground, men jag hade själv inte hört talas om honom innan han blev stor, så i slutändan får jag väl vara tacksam för att det hände. Men oavsett det, när kanalen växte, försvann hans bästa content.

Fast inte försvann-försvann. Man kan ju fortfarande titta på det.

The Kilian Experience

Jag vet inte riktigt varför jag slutade titta på The Kilian Experience. Men det hände. Så igen, jag vet inte vad jag håller på med. Men han gör kul grejer i alla fall! Och är från Sverige! Och gör grejer på engelska med en underbart tjock svengelsk brytning! Så du borde titta!

I likhet med det mesta på den här listan premieras här dumhet över djupa spelanalyser (Mark Browns Game Makers Toolkit är det enda från den kategorin jag tittar på och det tipset snodde ju Jesper). Du kan börja lite var som helst på den här kanalen, den har en väldigt genomgående kvalitet, men ett tips är att leta efter allting med “Garbage” i namnet.

Monster Factory

Jag antar att du har tittat på Monster Factory. Om du är på internet och har ett spelintresse, eller ett intresse av saker som är roliga, eller ett hjärta, eller en hjärna eller någonting över huvud taget, så borde du ha tittat på Monster Factory. Har du inte tittat på Monster Factory så gör det. Nu.

Herregud.

Bubblare: Adam Kovic

Den här är inte på listan. Inte på riktigt på listan. För jag har aldrig tittat på den här kanalen. Jag har ingen aning om vad det finns för content på den här kanalen. Är det spelvideor? Kattvideor? Uh… Videor om mat? Jag vet inte. Jag vet bara att den här specifika videon finns på kanalen. Så jag rekommenderar den.

Så där, nu är det dags att sluta tipsa er om saker som andra personer som inte är vi skapat. Det var en ganska konstig idé från början. Vems idé var det? Jesus kristus.

Ignorera allt jag har skrivit. Titta inte på de där dingdongarna. De är dåliga. Vi är bra. Gå till vår Youtube-kanal. Titta på Dinosvampers. Det är bra content! Titta på det. Och lämna en kommentar. Sluta vara så jävla självupptagen din jävla f[REDACTED]

Kommentarer

  1. Simon Johansson skriver:

    Adam Kovic är ju en av grundarna av Funhaus. Den bittraste i ensemblen, han som växte upp utan någon fadersgestalt.

  2. Johan skriver:

    Kan varmt rekommendera Critical Role! Helt awesome!

Skriv en kommentar