Ett tag såg det ut som att verkligen allt som kunde gå fel också gick helt fel. Hårdvara fungerade inte som den borde, mjukvara fungerade inte som den borde, spel  fungerade inte som de borde. Men trots att vi stötte på sådana grova problem att vi slutligen tvingades att skjuta fram hela schemat lyckades vi så småningom nå målsnöret – och resultatet blev en dag, och en afton, vi kommer minnas med värme i våra hjärtan.

Under Skräckafton 2018 lyckades vi samla ihop hela 32 326 kronor till den ideella organisationen Mind. Vårt mål var förvisso att samla in mer än förra året, men att vi tillsammans lyckades samla in så här mycket… det känns ingenting annat än otroligt! Vi hade så många motgångar men lyckades ändå göra en Skräckafton som vi kan vara enormt stolta över, och som vi hoppas att ni blev väldigt underhållna av.

Jag menar, ingen av oss kommer väl någonsin glömma Luddes rädsla för stenar?

Men även om Skräckafton är över för i år finns det fortfarande saker du kan göra för att stötta Mind. Psykisk ohälsa kommer, tyvärr, alltid vara något människor dras med. Det bästa vi kan göra är att fortsätta stötta, fortsätta sprida kunskap och fortsätta förstå. På Mind kan du bli volontär och bidra till självmordslinjen, föräldralinjen eller äldrelinjen. Givetvis kan du även starta din egen insamling! Eller om du själv känner att du behöver prata med någon så finns även ett forum.

Vi vill naturligtvis tacka varenda en som var involverade i Skräckafton 2018, men jag vill skänka några extra tacksamma textrader till Ludvig Fjell, på Qruxel E-Sports Studio. Ludvig kunde inte närvara under årets Skräckafton, men det stoppade honom inte från att vara där varenda gång någonting gick snett, via ett långdistanssamtal från Hamburg. Jag är för evigt tacksam för att P3 Spels Elisabeth Bergqvist introducerade mig till dig, för till och med under en paniksituation lyckas du och de andra som är involverade i Qruxel göra ett fantastiskt jävla bra jobb!

Men som sagt, vi vill tacka varenda en som var med, så here goes!

Tack till, 
Ludvig Fjell, Shorty, Robin Engström, David Eriksson, Martin Lindell, Amanda Steén, Denice Fix, Anders Eklöf, André ”Spike” Jansson, Joel Nilsson, Liza Lind, Kajsa Lundquist, Sandra Ferroni, Matilda Smedius, Gabrielle De Bourg, Chris Smedbakken, Lisa Dahlgren, Sanna Valapuro, David Grundström och Mia Mulder!

Och tusen, tusen tack till er. Som tittade. Som donerade. Som skrev i chatten. Vi älskar er, och vi kan knappt vänta på att få underhålla er igen under Skräckafton 2019!

Om du vill se om delar av streamen, eller om du missade den helt, klicka nedanför!