Övrigt

En perfekt torsdagskväll

Kilade över till grannen Niklas idag, då jag ockuperat teven hemma alltför länge. Han studerar gladeligen hur jag spelar Final Fantasy 7, så vi satte oss ner och jag fortsatte mitt äventyr.

Till min stora lycka hade han också handlat på sig lite sprit och diverse inför morgondagen, och när ljusen var tända, spelet gick igång till fantastisk musik, kände vi båda att det krävdes en grogg eller tre. Så det får bli återbesök på bolaget imorgon. Gör inte så mycket nu, för groggen satt nästan olagligt fint och kompletterade spelet ypperligt.

Imorgon är det åter en sen inspelning för mig och Samson till Retroresan, två veckor i rad har vi varit sena men vi kämpar för att få ut avsnittet i alla fall, även om de inte kommer ut i tid. Vi siktar på att ha allt färdigt natten mot lördag.

Nu ska jag börja skriva lite anteckningar inför inspelningen. Tack för nu.

Kommentarer

 1. Har svårt att tänka mig att det håller idag. Bara dialogen liksom. Missbruket av “dunno” och hela den jazzen. Men med lite jäger så kanske man har mer överseende för sådant =)

  Vågar inte spela FFVII igen, det betyder för mycket för mig för att jag ska förstöra mina fint skeva minnen med skoningslös fakta.

  • Anders Brunlöf skriver:

   Det finns en hel del i dialogen som skär sig lite idag, absolut. Men det är min första runda någonsin och mycket annat väger upp och över 😉

   Men det är klart, jägern hjälpte också till.

 2. bleunt skriver:

  Har själv inte spelat FFVII på 10 år, men minns att jag inte riktigt fattade grejen. Spelar just nu FFIX för första gången någonsin, och tänkte sedan ge både åttan och sjuan en varsin andra chans. Får se om min smak mognat. :p

  • Anders Brunlöf skriver:

   Låter intressant, helt klart. Se till att blogga om det också vi andra kan ta del av det.

   Har du förresten något annat spel in samma genre som du kan tipsa om? Efter jag är färdig med del VII så vill jag prova någon ny serie. Något tips?

   • Vargavaka skriver:

    Kör på Chrono Trigger om du kan få tag i det. Många smidiga lösningar (som t.ex. avsaknaden av random encounters) gör det en fröjd att spela än idag, och berättelsen med tidsresor fram och tillbaka genom historien gör för en varierad upplevelse.

    Annars har jag mest spelat JRPG under Playstation-eran. Två av mina favoriter därifrån (utan Final Fantasy i namnet) är Xenogears och Vagrant Story. Det förstnämnda har ett klassiskt rundbaserat upplägg och en texttung historia. Det andra ett ganska svårtillgängligt action-RPG upplägg, men en historia med twister och ett mer västerländskt utseende (även om det fortfarande är från Square).

 3. […] This post was mentioned on Twitter by Anders Brunlöf. Anders Brunlöf said: Såhär spenderas en perfekt torsdagskväll: http://wp.me/pTOv6-7b […]

 4. Stefan Koplik skriver:

  Vilken underbar bild, tända ljus, sprit och FFVII. Blir inte mer romantiskt än så 😉

Skriv en kommentar