Under den pågående troféjakten så tog Söder sin första platina i och med spelet Borderlands. Givetvis blev jag avundsjuk, men tänkte samtidigt att det egentligen är en enkel match. ”- Jag har ju många spel i hyllan som jag kan plocka platina i, bara jag vill” tänkte jag.

Nu under helgen avbröt jag mina äventyr i Rapture för att göra slag i saken. Lotten föll på Heavy Rain, mestadels för att jag blev sugen på att spela spelet igen efter en kortare diskussion med en vän här om dagen. Hur som helst, jag började spela och allt gick bra. En hel del tid gick åt till att beskåda eftertexterna, eftersom en trofé förtjänas genom att se alla typer av slut i spelet. Varför man inte kan skippa/spola eftertexterna den andra, tredje eller elfte gången man ser dem, ska jag låta vara osagt.

Tillslut var det bara en trofé kvar innan platina. En trofé som man kan vinna under ”Björnen”-utmaningen. Det tog sin tid och med lagom timing bestämde sig också min PS3 för att vid ett försök frysa sig, mitt under kapitlet. Jag var lagom glad.

Men så tillslut så stod samtliga planeter i linje, jag hittade det inre lugnet och klarade utmaningen. Jag hade från början tänkt att filma ögonblicket då trofén poppade, men jag var helt enkelt inte beredd på den, efter otaligt många misslyckanden. Jag han dock med två bilder, som dels visar den sista förbannade bronstrofén, och givetvis också min första platina någonsin. Jag är mycket stolt.

Just nu känns det som att Söder inte har en chans. Sedan senaste inlägget om denna jakt så har jag gått om honom och upp på nivå 12. Men efter jag dingat nivå 12 upptäckte jag snart att det krävs betydligt fler troféer för att öka på procentmätaren än tidigare. Efter lite forskning visar det sig att det krävs mer än dubbelt så mycket ”trofé-poäng” att gå från nivå 12-13 än nivå 11-12. Detta indikerar på att denna jakt kommer ta betydligt längre tid än vad jag från början trodde.

Men i vilket fall, jag är oerhört stolt över helgens prestationer och pressenterar avslutningsvis den rådande ställningen i troféjakten mellan Anders och Söder, 2010: