Övrigt

Operation Platinum: Introduktion

För snart ett år sedan inledde jag och min gode vän Jonas Söderström en tävling, närmare bestämt en jakt på troféer på Playstation 3 som vi kort och gott kallade Troféjakten. Och konceptet var enkelt; vi skulle ni nivå 13 i trofé-rank snabbast möjligast. Tillslut vann jag, efter en mycket utdragen och mot slutet rätt ensidig kamp.

Men min mättnad och segerglädje har nu lagt sig, och en hunger har återigen uppstått i att jaga troféer, upprepa och finslipa små detaljer endast för det där välbekanta klingande ljudet. Jag frågade Jonas om han ville ta en omgång till, med lite annorlunda regler, men han hade varken tid eller lust. Ingen annan av de jag frågat var heller intresserad av den tävling jag tänkt mig.

Så därför kommer jag nu tävla mot mig själv. Eller rättare sagt; jag kommer sätta upp ett mål för mig själv och mitt trofé-samlande. Det jag kommer göra annorlunda denna gång är att fokusera på Platinum-troféer. Mitt mål är att jag ska ha totalt 10 Platina innan året är slut. I nuläget har jag lyckats samla på mig fyra, vilket har tagit mig åtskilliga speltimmar, men samtidigt har jag inte lagt manken till ordentligt, något jag nu ämnar att göra för att fånga in de återstående sex.

Jag har redan satt igång med min jakt, i och med ytterligare besök i staden Empire City, i inFamous. Men mer om det i ett senare inlägg.

Kommentarer

 1. Starfighter skriver:

  inFamous är ett mycket bra val, inte nog med att man har roligt hela tiden, det är också osedvanligt enkelt att få platinum i det.

  Det är bara så outsägligt tråkigt att samla alla blast shards…

 2. dakkster skriver:

  Assassin’s Creed 2 kan jag rekommendera. Sjukt bra spel om du inte redan kört det och förutom att nöta lite flaggor och fjädrar är det riktigt kul att jaga troféer/achievements. Samma med Dead Space. En fröjd att få alla i. Resident Evil 5 är oxå kul att maxa om du har någon att spela med (flickvännen kanske är sugen?), annars kan det vara ganska frustrerande.

  För övrigt är “tillslut” något man uppmanar någon att göra när de ska stänga något helt tätt. Man tillsluter en låda, osv. Till slut, däremot… 🙂 Sorry, men det är en sjuuuuuukt stor pet peeve för mig när folk skriver tillslut. Du skriver ju inte tillenbörjan, eller hur? Oh well, slut på korrläsningen för i dag 😉 Sorry!

  • Anders Brunlöf skriver:

   Har börjat spela AC2 på min gamla PS3:a, men min save försvann när den yloddade. Nu har jag dock lagat den och ska försöka extrahera den filen asap.

   Det jag spelade var riktigt kul, även om jag störde mig på mycket. Res5 skippar jag, kommer nog svärta ner det ändå rätt underhållande minnet jag har från det spelet, där det finns än mer att störa sig på.

   Tillslut ska jag därmed sluta med. Du behöver verkligen inte be om ursäkt för din korrning, jag behöver all heads up som jag kan få 😉

 3. Tobias skriver:

  6 st innan årets slut klarar du ju lätt! 😉 SEGA MEGA DRIVE Ultimate Collection och God of War 3 hör nog till de snabbare jag plockat, om du vill ha tips! 🙂

  http://www.yourgamercards.net/profile/whckmstrjck

  • Anders Brunlöf skriver:

   Jag siktar nog på att plocka platina i hela God of War-trilogin 😉

   Och jag tror också jag fixar tio innan årets slut, men jag ville inte sätta målet alltför högt heller, då jag då och då tenderar att ta på mig alldeles för mycket 😉

   • Tobias skriver:

    Ja, har sneglat lite på ettan och tvåan. De verkade rätt snabba båda två. Lyckat till! Alltid nice med 100%! :]

   • Shotgun Facelift skriver:

    Jag tog platinum i GoW1 och 2. Har inte köpt trean än men när jag gör det blir det absolut platinum på det också! Skulle kännas ganska tillfredsställande att ha hela trilogin. Ettan och Tvåan är för övrigt inte vidare svåra att ta plat i, så de två är heta tips! Det var någon kista i tvåan som var dryg att hitta så tyvärr kände jag mig tvungen att youtuba den. Epic fail.

    Rekommenderar Batman: AA om du inte redan tagit den. Dunderkul att ta platinumen, då inga trofeer är “pissiga”, om du förstår vad jag menar. Jag ska också passa på att skryta om att jag har tagit “platinumen” eller snarare 100% i MM10. Fy fan vad svårt det var. Lätt det svåraste jag någonsin gjort i min spelhistoria. Tips! Försök inte ens med SSF4. Omöjligt.

 4. Jonas skriver:

  De förslag som du la fram till mig lät stressigt, det här låter inte så stressigt. Jag joinar dig i denna trofejakt ändå då då Anders! Good luck

  /Jonas Söderström

 5. Anders Brunlöf skriver:

  Shotgun: Har försökt med platina i GoW 1 väldigt länge, men har hemska problem med det näst sista steget i Challenge of the gods. Jag vägrar dock ge upp, så om du har några kreativa tips för just det får du gärna delge dessa.

  Btw, inget fel i att youtuba, framförallt när det kommer till att hitta saker. Vi har alldeles för lite speltid kontra spelhög nu för tiden, så jag tycker det är hur ok som helst.

  Batman AA blev min fjärde platina för några månader sedan, och precis som du så tyckte jag att den var skitrolig, delad förstaplats med Heavy Rain. Den var rolig eftersom den var utmanande, men aldrig dryg, eller pissig som du säger. Hoppas att Arkham City går i samma fotspår.

  100% i MM10 är respekt, och det är väl framförallt tack vare en speciell trofé när man ska klara hela spelet utan att ta det minsta skada. Själv saknar jag den, och en till (förgör alla fiender i spelet-trofén). Stor respekt till dig, den borde vara värd minst två platina 😉

  Kul med en sådan uttömmande kommentar! Hoppas på fler under resans gång, och delge gärna om dina egna upplevelser i platina-jakt!

  Till sist: Jag är alldeles för urusel på Street Fighter för att ens våga försöka. Jag är en Tekken-kille 😉

Skriv en kommentar