För snart ett år sedan inledde jag och min gode vän Jonas Söderström en tävling, närmare bestämt en jakt på troféer på Playstation 3 som vi kort och gott kallade Troféjakten. Och konceptet var enkelt; vi skulle ni nivå 13 i trofé-rank snabbast möjligast. Tillslut vann jag, efter en mycket utdragen och mot slutet rätt ensidig kamp.

Men min mättnad och segerglädje har nu lagt sig, och en hunger har återigen uppstått i att jaga troféer, upprepa och finslipa små detaljer endast för det där välbekanta klingande ljudet. Jag frågade Jonas om han ville ta en omgång till, med lite annorlunda regler, men han hade varken tid eller lust. Ingen annan av de jag frågat var heller intresserad av den tävling jag tänkt mig.

Så därför kommer jag nu tävla mot mig själv. Eller rättare sagt; jag kommer sätta upp ett mål för mig själv och mitt trofé-samlande. Det jag kommer göra annorlunda denna gång är att fokusera på Platinum-troféer. Mitt mål är att jag ska ha totalt 10 Platina innan året är slut. I nuläget har jag lyckats samla på mig fyra, vilket har tagit mig åtskilliga speltimmar, men samtidigt har jag inte lagt manken till ordentligt, något jag nu ämnar att göra för att fånga in de återstående sex.

Jag har redan satt igång med min jakt, i och med ytterligare besök i staden Empire City, i inFamous. Men mer om det i ett senare inlägg.