Visst hade vi på känn att torsdagens krönika av Tommy skulle orsaka uppståndelse. Vi hade dock aldrig kunnat föreställa oss den anstormning som vi fick mot oss och vi känner att det är på sin plats att vi nu tar itu med detta.

Det vi först och främst vill konstatera är att texten inte lyckades ställa de frågor som vi hoppades på. Istället blev det en diskussion om personerna bakom, hur allt gått till, vem som sagt vad. Det är synd, eftersom det inte var syftet med texten och vi ber om ursäkt för den skada som vi i onödan orsakat, främst grundat i en dum rubriksättning i bästa Aftonbladet-anda. Dock är vi långt ifrån ensamma i skyldigheten till detta, men vi har inga ambitioner att fortsätta kasta smuts.

Vi hade en uppfattning om hur saker gått till. Vi skrev om detta, eftersom vi tyckte att detta var fel. De inblandade har sedan i efterhand gått ut och dementerat alla dessa påståenden, vilket får oss att se ut som fårskalar. Vi är inga fårskallar. Vi vinner inget på att medvetet skriva lögner i våra texter.

Vi har dock en övertygelse om att de flesta av er redan förstått att ingen fått se hela sanningen bakom denna historia. Och så kommer det också förbli, eftersom vi inte vill orsaka mer skada. Ni får bilda er egna uppfattning. Vi önskar nu att avsluta denna diskussion med respekt för de inblandade.

Därav kan man inte kommentera på denna text, och inte heller på texten som Tommy publicerade i torsdags. Nu lägger vi vår energi någon annanstans.