Play before you Die är en podcast som produceras av Bob och Peter, herrarna bakom Pixelkamraderi. De utgår i varje avsnitt från boken  “1001 Video Games You Must Play Before You Die”, spelar spelet och bedömer sedan i podcasten huruvida spelen faktiskt platsar på en sådan lista. Jag gillar konceptet, jag gillar grabbarna och jag gillar givetvis också deras podcast.

Så till den grad att jag bestämde mig för att gästa dem. Nej jag blev inte tillfrågad, jag ”föreslog” det. Och spelet behövde de inte heller tänka på, jag hade ju redan utsett det perfekta alternativet. Detta var för några veckor sedan, på tiden jag fortfarande spelade tv-spel och jag var på jakt efter finstämnda pärlor med substans. Det kändes grundat i detta naturligt att vi skulle spela Braid, som lyckligtvis fanns med i ovan nämnda bok.

Så blev det, och efter en serie både tappra och halvhjärtade försök att spela in avsnittet lyckades vi tillslut samla våra intryck och tankar under förra veckan. Avsnittet släpptes igår, men jag vill göra en extra push för podcasten – inte bara för att jag råkar gästa i detta specifika avsnitt, utan för att jag tycker podcasten är riktigt bra, och sitter på oerhört mycket potential.

Så gör dig själv, och mig en tjänst. Besök PxK.se och ladda hem avsnittet och lyssna. Och ge sedan Bob och Peter den feedback de förtjänar.