För bara några år sedan var Telltale inte direkt ett namn som många förknippade med fantastiska spelupplevelser. Visst, de hade gjort något småkul äventyrsspel men även spel som Telltale Texas Hold’em och CSI: Hard Evidence. Men sen hände något. Sen hände The Walking Dead.

I och med The Walking Dead gick Telltale från småpotatis till hela spelvärldens nya älsklingsstudio. Och för att förvalta detta bestämde de sig för att så snabbt som möjligt börja upprepa samma koncept med precis alla licenser de kunde komma över. Det spelade ingen roll om det var serietidningar, TV-serier, eller andra spel. Telltales Batman har precis börjat kablas ut och för bara några dagar sedan teasades det att studion skulle ge sig på Mr Robot.

Men vad är då härnäst för studion? Ja, låt oss spekulera lite.

stranger thingsTelltales Stranger Things

Först ut är något av en lågoddsare. Mysig åttiotalsstämning och kids i huvudrollen, det är som gjort för att förvandlas till en blockig version av sig själv med ganska styltigt utförda moraliska val och ännu styltigare quicktime-events.

Dessutom är ju serien allt som Telltale värderar: en licens som existerar.

 

suicide squadTelltales Suicide Squad

I kölvattnet efter både Telltales Batman och filmatiseringen av Suicide Squad känns det här ganska självklart. Ta två heta ting och lägg ihop dem till en glödande macka av hype. Tänk er Jokern, fast liksom mer blockig, och i ett quick time event. Det kan blir hur bra som helst!

Kanske gör man till och med en meta-grej av det där du får spela Jared Leto som spelar Jokern? Tänkt dig att få välja mellan att bajsa i Will Smiths bil eller att sätta en tejpbit på kranen i Cara Delevingnes trailer, så att hon blir alldeles blöt när hon ska tvätta händerna. Möjligheterna är närmast oändliga.

codTelltales Call of Duty

”Call of Duty? Nu är du väl ändå bra vimsig!” säger ni säkert nu. Men tänk på det! Ingen skulle någonsin ha tänkt att ett storyläge av Minecraft där du får spela som en lite blockigare… okej, en lika blockig version av spelets huvudperson någonsin skulle vara en bra idé. Men vet ni? Telltale gjorde det!

Och med Call of Duty kan de nu förvandla en annan massiv spelserie till något ingen riktigt vet vad de ska känna inför. Jag tror inte det här är en fråga om om, det är en fråga om när. Och kanske framförallt är det en fråga om vilken typ av Warfare det kommer vara. Den frågan kan bara Telltale svara på.

pogoTelltales Pokémon Go

Tänk dig ett spel som utspelar sig överallt hela tiden. Ett spel där du måste röra dig i den faktiska fysiska världen för att spela det. Och så tänk dig det, fast till en stationär konsol och med allt det där jag nämnde utbytt mot moraliska val och quick time events.

Istället för att gå ut och leta efter Pokémon, gå väldigt sakta längs en snitslad väg. Istället för att träffa människor och snacka skit över en lure, välj mellan hela fyra stycken dialogval. Och istället för att gå för att kläcka ägg, tryck kryss, cirkel, kryss, trekant, fyrkant, kryss.

Ett eget, originellt IP

Lol, nej, bara skojade. Jag menade så klart…

star warsTelltales Lego Star Wars: The Force Awakens

Vad är bättre än Star Wars? Lego Star Wars så klart! Och vad kan vara bättre än det? Telltales Lego Star Wars! Detta licenception är ett mästerverk av oortodoxt och kreativt tänkande. Telltales tolkning av Legos tolkning av J.J. Abrams tolkning av Star Wars bjuder på det bästa av alla världar. En chans att möta Kylo, Rey och Finn på ett sätt som du inte riktigt, men typ nästan, sett dem tidigare. Och jag tror att det här kan bli studions absoluta mästerverk.